Kysymys
Seksi
Gh Minkä ikäisenä alkaa tulla spermaa ja voi hedelmöittää? Minkä ikäisenä spermaa alkaa tulla ja minkä ikäisenä poika voi hedelmöittää ja onko 7-8 vuotiaalle mahdollista tulla raskaaksi?
Fressis

Moikka nimimerkki Gh,

kiitos viestistä. Siemensyöksyjen ja kuukautisten alkaminen ovat merkkejä siitä, että voi saada lapsia. Siemensyöksyt alkavat noin 12–14-vuotiaana ja kuukautiset puolestaan 10–16-vuotiaana, eli murrosiässä. Ei ole siis tavallista, että 7 – 8 -vuotiaana tultaisiin raskaaksi, mutta ei se ole myöskään täysin poissuljettua. Tällöin myös murrosiän kehityksen täytyy alkaa poikkeuksellisen varhain.

Murrosiän muutokset vaikuttavat myös sukuelimiin niin, että yhdyntäseksi, joka on tavallinen tapa tulla raskaaksi, voi onnistua miellyttävällä tavalla. Toki siihen tarvitaan myös muuta kuin sukuelinten kehittymistä, kuten esimerkiksi halua, valmiutta ja turvallisuuden tunnetta yhdyntää/seksiä kohtaan, sekä kykyä kiihottua. Voit lukea lisää ekasta seksikerrasta täältä ja raskauden alkamisesta tästä artikkelista.

Jos haluat jutella asiasta lisää, niin se onnistuu nimettömästi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Toni Murrosikä ja siemensyöksyjen alkaminen Hei. Minulla on sisko, joka on tällä hetkellä saman ikäinen kuin minä, – 13 vuotta ja nukun yöt samassa sängyssä. Välillä tulee siemensyöksyjä murrosiän...
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä.

Yölliset siemensyöksyt ja erektiot ovat tosiaan normaaleja reaktioita murrosikään liittyen, eikä niitä tarvitse millään tavalla hävetä.

Voi kuitenkin olla, että tuossa iässä alkaa kaivata murrosiän muutosten vuoksi ja muutenkin jo yksityisyyttä. Siksi pohdin, olisiko teidän mahdollisuutta siirtyä jo omiin sänkyihin tai tiloihin nukkumaan? Toki yölliset siemensyöksyt ja erektiot ovat tahattomia ja todennäköisesti siskosi ei näitä nukkuessaan huomaa. On kuitenkin aina hyvä muistaa kunnioittaa toisen rajoja ja välttää sellaisia tilanteita, joihin toinen voi joutua tahtomattaan.

Ehdotan siis, että alatte pohtia siskosi kanssa uusia nukkumisjärjestelyjä 🙂

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
14v poika Siemensyöksyjen alkaminen Hei mä oon 9 päivän päästä 14 eikä mulla oo vieläkään tullut mälli niin mikä mulla on
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Siemensyöksyt alkavat yleensä 13-15-vuoden iässä ja yleisimmin itsetyydytyksessä. Joskus voi tulla niin sanottuja yöllisiä siemensyöksyjä, jotka voivat joskus olla aika huomaamattomia. Kysymyksestäsi ei selviä oletko kokeillut itsetyydytystä. Toisaalta voi vielä ihan rauhassa odottaa siemensyöksyjen alkamista ikäsi perusteella. Jos sinulla liittyy tähän epävarmuutta ja lisäkysymyksiä, sinun kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi Poikien puhelimeen/chatiin ja tutustua heidän tietosisältöihinsä.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?