Mieli

Kesätyökokemuksemme Fressiksellä

Fressiksessä on ollut kahden viikon ajan neljä kesätyöntekijää. Nyt he itse kertovat, millaista aika Fressis-sisällöntuottajana on ollut.

Kesätyökokemuksemme Fressiksellä

Työviikkomme Fressiksellä olivat todella mukavat kaikkien mielestä. Työt alkoivat aamulla aikaan, joka antoi meille mahdollisuudeet hyviin yöuniin työpäivää varten. Työpäivinä saimme myös taukoja tarpeen mukaan, mikä oli mahtava etu ja se auttoi jaksamaan työtehtävissä. Muut vakituiset työntekijät olivat hyvin tukenamme ja antoivat aina selkeät ohjeet tehtäviin, jotta työnteko sujui ja kaikilla oli varma tunne tekemisistään. Kuulumisiamme ja ajatuksiamme kyseltiin, mikä oli positiivista ja toi työhön rentoa fiilistä.

Kesätyöviikot vierähtivät nopeasti töiden parissa

Kaksi työviikkoa Fressiksellä vierähtivät todella nopeasti. Toimimme etänä aina kolme päivää viikosta ja kaksi lähitöissä. Etätyö oli hyvä lisä, sillä se antoi esimerkkiä nykyaikaisesta työympäristöstä. Työpäiviin sisältyi kyselyjen täyttämistä, kokouksia, sosiaalisen medioiden päivittämistä, keskusteluja, uuden sisällön ideoimista, vanhan arvioimista ja kehittämistä sekä paljon muuta. Tehtäviä tehtiin niin yksittäin, pareittain kuin ryhmän keskenkin. Tämä toi mukavaa vaihtelua, mutta pidimme silti eniten nelittäin toimimisesta, sillä saimme paljon aikaan ja ideoitakin syntyi hienosti.

Hyödynsimme työtehtävissä omaa asiantuntemustamme nuorten elämästä ja annoimme omia näkökulmiamme sisällön kehittämiseksi. Välillä oli hieman hankalaa olla kriittinen työtehtävissä, mutta piti muistaa, että rakentavalla palautteella autamme palveluiden parantamisessa. Joissain tapauksissa pyysimme palautetta kavereiltamme, jotta saisimme myös kolmannen osapuolen näkemyksen nettisivuista.

Mieleenpainuva kesätyökokemus

Jos saisimme mahdollisuuden, tulisimme kaikki ehdottomasti uudelleen Fressikselle töihin. Tämä työ eroaa muista kesätöistä huomattavasti, sillä pohtiminen ja aivotyö ovat suuressa roolissa. Kesätyöntekijän jaksamisesta huolehditaan Fressiksellä, joka ei ole kaikissa paikoissa aina itsestäänselvyys. Ryhmämme on tullut mahtavasti toimeen ja naurukin on ollut osana työskentelyämme. Olo työssä on ollut kaikinpuolin hyvä ja rentoutunut!

Kesätöissä opimme uutta ryhmässä toimimisesta, terveyden ja hyvinvoinnin aihealueista, mainonnasta ja ylipäätänsä Fressiksen sekä Syöpäjärjestöjen toiminnasta. Töissä kehittyivät myös taitomme arvioida sisällön sopivuutta ja asiapitoisuutta. Tästä kaikesta on meille varmasti suurta hyötyä tulevaisuuden työelämässä.

Toivottavasti tämä artikkeli innostaa sinua hakemaan Fressikselle kesätöihin. Jos olet valmis avoimeen keskusteluun, aivotyöhön ja muuhun mielenkiintoiseen, niin on todennäköistä, että sovit työhön!

Iloisin terveisin,

Leo, Ise, Laura & Aku:)

Katso myös

Artikkeli
Mieli

Kesätyöseikkailumme Fressiksessä 2024

Fressiksessä on ollut kahden viikon ajan neljä kesätyöntekijää. Nyt he itse kertovat, millaista aika Fressis-sisällöntuottajana on ollut.

Artikkeli
MieliNikotiinituotteetSeksi

Tukea on saatavilla kesäisinkin!

Kesäterkkarit kiertävät Helsingissä kesäisin kohtaamassa nuoria. Heille voi tulla juttelemaan matalalla kynnyksellä mistä vain.

Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Joku
Ikä: 13-15v
Miten voi lähestyä ihastusta? Moro, oon ihastunut yhteen luokan tyttöön. En tiedä onko hän ihastunut minuun mutta tuskinpa. Hän kyllä aina välillä on vilkuillut minua päin mutta kun...
Fressis

Heippa Joku,

Kiva kuulla ihastumisestasi! Ihastuminen on mukava ja elämää rikastuttava tunne! Toki se tuo toisinaan mukanaan myös surua ja epävarmuutta, mutta se kuuluu asiaan.

Ihastuneena usein tulkitsemme ihastuksen kohteen toimintaa erityisten linssien läpi. Meidän on vaikea olla neutraaleja tulkinnoissamme, sillä tunteemme tekee ajattelusta vaikeaa. Tätä käy myös aikuisille ja on täysin normaalia!

On siis hyvin vaikea  sanoa ulkoapäin, minkälaisia tunteita ihastuksen kohteellasi on. Ikävä kyllä joudumme selvittämään hänen tunteensa muilla tavoin.

Aina ihastuksen kohdetta ei tarvitse lähestyä suoraan kertomalla omista tunteista, vaan ehkä voisitte viettää aikaa yhdessä esimerkiksi yhteisten kavereiden kautta? Tai mikäli teillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita, voisit aloittaa hänen kanssaan keskustelun sellaisesta.

Oleellista olisi, että pääsisit jonkun tekemisen verukkeella viettämään hänen kanssaan aikaa tai juttelemaan hänelle. Se voi helpottaa sinua joko tulkitsemaan hänen tunteitaan paremmin tai kertomaan omista tunteistasi enemmän.

Naamakkain lähestyminen tällaisissa merkeissä on tosi hyvää harjoitusta, ja uskon tyttöjen arvostavan sellaista rohkeutta. Jos se tuntuu kuitenkin liian vaikealta, voit yrittää virittää hänen kanssaan keskustelua pikaviestinpalvelujen kautta. Numeron tai nimimerkin selvittäminen toki vaatii hieman vaivannäköä.

Joskus on mahdollista selvittää ihastuksen tunteita jonkun kaverin avulla. Mikäli teillä on yhteisiä ystäviä, voisitko ehkä pyytää ystävääsi selvittämään vaivihkaa ihastuksesi ihastuksista tai tunteista sinua kohtaan? Tämän idean haittapuolena voi olla paljastumisen riski, mikä on hyvä ottaa huomioon.

Yksi vaihtoehto on myös odottaa. Ihastuksen tunteesta voi nauttia myös ilman, että tekee sille mitään. Joskus tunteet kestävät pitkään, toisinaan ne hälvenevät ajan kuluessa. Oleellista on kuitenkin ymmärtää, että mikään pakko sinun ei ole toimia!

Ihastumiseen kuuluu monenlaisia tunteita! Se on hieno asia elämässä. Kannustan sinua kertomaan ihastuksestasi jollekin kaverille tai aikuiselle johon luotat! On mukavampi miettiä ja fiilistellä tunnetta jonkun kanssa!

Tsemppiä tilanteeseesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?