Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Jaakko
Seksitautien tarttuminen miesten välisessä seksissä Kysymystä on muokattu. Kysyjä kertoo olevansa mies ja harrastaneensa käsiseksiä toisen miehen kanssa, ja myös siten, että penikset koskettivat toisiaan ja myös sylkeä pääsi...
Fressis

Moi nimimerkki Jaakko,

kiitos yhteydenotosta, jossa pohdit seksitautien tarttumisen mahdollisuutta. Bakteeriperäiset seksitaudit (klamydia, tippuri ja kuppa) voivat tarttua, jos bakteeria sisältävää eritettä pääsee esimerkiksi käsien välityksellä peniksen limakalvoille. Seksitaudit voivat tarttua myös limakalvojen hangatessa toisiaan vasten ja joskus myös syljen välityksellä.

Suosittelen sinua käymään seksitautitesteissä, joka on luotettavin tapa selvittää, onko seksitautitartunta tapahtunut. Seksitautitestauksesta voit lukea lisää Väestöliiton artikkelista ”Mihin voi mennä seksitautitesteihin?Hivpointin verkkosivuilta voit puolestaan lukea miesten välisestä seksistä ja siinä suojautumisesta.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: .
Voiko touhutipoista tulla raskaaksi käsiseksin välityksellä? Moi! En tiedä olenko huolestunut turhaan.. Poikaystäväni sormitti minua ja siinä välissä oli koskenut omaan penikseen ja sormiin saattoi mennä touhutippoja. Olen kuullut että...
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

Touhutipat eli esiliukaste on nestemäistä ainetta, jota erittyy kiihottuessa peniksen päästä. Esiliukasteen tarkoituksena on liukastaa peniksen päätä ja suojata näin seksissä herkkiä limakalvoja ja ihoa rikkoutumiselta. Esiliukasteen seassa voi olla hedelmöityskykyisiä siittiöitä, mutta aina niitä ei ole. Jos esiliukastetta päätyy emättimeen, voi raskauden mahdollisuus siis olla olemassa, mikäli raskautta ei ehkäistä muulla tavoin.

Koska epäilet esiliukastetta päätyneen emättimeesi sormien välityksellä, eikä esimerkiksi kondomilla suojaamattoman yhdynnän kautta, näkisin, että raskaaksi tulemisen mahdollisuus on aika pieni. Raskautta epäiltäessä on kuitenkin ainoa keino varmistaa asia tekemällä raskaustesti. Siihen löydät ohjeet täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: .
Voiko tulla raskaaksi käsien välityksellä? Jos poikaystäväni on runkannut ja pari tuntia myöhemmin sormittanut minua, onko riskiä tulla raskaaksi? Kauan siittiö voi siis elää iholla? Kädet on pesty vedellä
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuvauksesi perusteella raskaaksi tulemisen riski on erittäin epätodennäköinen. Siittiöt voivat elää korkeintaan muutaman tunnin kehon ulkopuolella, ja muutenkin raskaaksi tuleminen käsien välityksellä on erittäin epätodennäköistä. Lue lisää raskauden alkamisesta täältä.

Vaikkei raskaus tässä tilanteessa ole todennäköinen, muistathan, että aina jos epäilee raskautta, voit tehdä raskaustestin. Raskaustesti kannattaa tehdä, jos kuukautiset ovat myöhässä tai jos kuukautiset ovat epäsäännölliset, vähintään kolme viikkoa suojaamattoman yhdynnän jälkeen.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Joulupallo
Miksi käsiseksissä kumppani saattaa vuotaa verta? Moi! Miks kumppanin sormetuksesta voi tulla verta?
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestä!

Valitettavasti kysymykseesi on vaikea antaa ihan tarkkaa vastausta, koska ei ole mahdollisuutta kysyä lisäkysymyksiä vastauksen taustalle. Jos kyseessä on ensimmäisiä kertoja sormettamista niin, että sormi on viety sisälle emättimen aukosta, voi verenvuoto johtua esimerkiksi immenkalvon pienestä repeytymisestä, joka on ihan normaalia näissä tilanteissa. Immenkalvo on emättimen aukon suulla oleva rengasmainen kudos, joka suojaa emättimen aukkoa. Yleensä immenkalvo venyy iän ja murrosiän tuomien hormonien myötä itsestään joustavammaksi. Joskus immenkalvo voi esimerkiksi ensimmäisten itsetyydystyskertojen tai yhdyntöjen yhteydessä venyä ja joskus myös hieman repeytyä, jolloin voi vuotaa vähän verta. Se on täysin harmitonta. Immenkalvosta voit lukea lisää täältä.

Joskus verenvuoto voi johtua esimerkiksi hieman liian kovakouraisesta käsittelystä ja limakalvojen hankautumisesta. Sormettamisessa, kuten seksissä yleensäkin, kannattaa edetä rauhassa kokeillen ja kuunnellen, miten kumppani haluaa sitä tehtävän. Limakalvojen hankautumista voi välttää käyttämällä seksissä liukuvoidetta. Kannattaa myös noudattaa hyvää hygieniaa muun muassa tulehdusten estämiseksi. Lisää tietoa käsiseksistä löydät täältä.

Mukavaa loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Ano
Käsiseksi ja seksitautien tarttuminen Eilen harrastin käsiseksiä kumppanin kanssa jonka kanssa en ole ennen harrastanut… aamulla huomasin näppylän sormessa, onko normaalia?
Fressis

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Valitettavasti on hieman vaikea arvioida, mistä näppylä on sormeesi ilmaantunut ja onko käsiseksillä yhteyttä tähän. Näppylät voivat ilmaantua monenlaisista syistä. Sinulla ei kuitenkaan liene syytä sen suurempaan huoleen. Esimerkiksi seksitautien tarttuminen käsiseksissä, ja etenkään käteen, on harvinaista. Seksitaudit tarttuvat useimmiten limakalvolta limakalvolle tai eritteiden kautta.

Jos näppylä ei katoa ajan kuluessa tai se esimerkiksi ärtyy jotenkin, voisit olla asiasta yhteydessä lääkäriin. Lisäksi, jos sinua jostain syystä mietityttäisi seksitautien mahdollisuus, kannattaa hakeutua seksitautitesteihin esimerkiksi oman terveysaseman kautta. Muistathan käyttää myös kondomia/suuseksisuojaa, koska se on ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa seksitaudeilta.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?