Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Moi
Ikä: 16-18v
Voiko tulla raskaaksi jos mies laukesi, mutta siittiöt jäivät häpyhuulille ja takapuoleen? Hei, enkai tule raskaaksi jos mies laukesi mutta siittiöt jäivät häpyhuulille ja takapuoleen?
Fressis

Heippa nimimerkki ”Moi”. Sinua huolestuttaa, että oletko voinut tulla raskaaksi, kun mies laukesi, mutta siittiöt jäivät häpyhuulille ja takapuoleen. On hienoa, että laitoit meille viestiä mieltäsi askarruttavasta asiasta. On hyvä, ettei jää huolien kanssa yksin.

Viestistäsi ei selviä, että millaista seksiä ja/tai yhdyntää olette harrastaneet ennen miehen laukeamista, ja oliko teillä jonkinlainen ehkäisy käytössä yhdynnän aikana. Periaatteessa raskauden mahdollisuus on aina, jos harrastaa penis-emätinyhdyntää ilman kondomia ja jos ei ole käytössä muita ehkäisymenetelmiä (esim. hormonaalinen ehkäisy). Tuoretta siemennestettä voi päästä emättimeen myös esimerkiksi sormien kautta. Siittiöt voivat elää n. kuusi tuntia kehon ulkopuolella ja kulkeutua esimerkiksi häpyhuulilta vielä emättimeen. Koska hedelmöitykseen tarvitaan vain yksi siittiö, on häpyhuulten limakalvoille laukeamisesta periaatteessa mahdollisuus siis tulla myös raskaaksi.

Peniksestä erittyy aina kiihottuessa myös nestemäistä esiliukastetta, jota kutsutaan myös touhutipoiksi. Sen tarkoituksena on liukastaa peniksen päätä ja suojata näin peniksen herkkiä limakalvoja. Esiliukastetta erittyy siis ennen laukeamista, ja myös sen seassa voi olla hedelmöityskykyisiä siittiöitä, jotka emättimeen päätyessään saattavat johtaa raskauteen. Sen vuoksi kondomin ja muun ehkäisyn käyttö on tärkeää alusta loppuun kaikenlaisessa seksissä, jossa on limakalvokontakti toisen henkilön kanssa. Erityisesti uuden kumppanin kanssa seksiin kannattaa suostua ainoastaan, kun on kondomi, tai seksitavasta riippuen suuseksisuoja käytössä. Jos on harrastanut suojaamatonta seksiä, on hakeuduttava seksitautitesteihin.

Jos siis penis on ollut emättimessäsi ennen laukeamista tai jos sinua mietityttää raskauden mahdollisuus miehen lauettua häpyhuulillesi ja takapuoleesi, suosittelen sinua tekemään raskaustestin. Raskauden mahdollisuutta ei kannata pohtia pitkiä aikoja, koska asian voi helposti varmistaa tekemällä raskaustestin. Raskaustesti kannattaa erityisesti tehdä, jos kuukautiset ovat myöhässä tai jos kuukautiset ovat epäsäännölliset, vähintään kolme viikkoa suojaamattoman seksin jälkeen. Joten ehdotukseni on, että ostat raskaustestin esimerkiksi lähikaupastasi ja teet testin. Sitten ainakin tiedät varmasti, mikä tilanne on. Ruokakauppojen koti-raskaustestit ovat ihan yhtä luotettavia kuin apteekin tai terveydenhuollon testit.

Toivottavasti vastauksestani oli sinulle hyötyä. Jos asia vielä painaa mieltäsi, niin suosittelen sinua varaamaan vielä ajan terveydenhuollosta tai kouluterveydenhoitajaltasi, jotta pääset keskustelemaan asiasta ammattilaisen kanssa. Jotta voitte jatkossa nauttia seksistä huoletta, muistattehan seksikumppanisi kanssa huolehtia ehkäisystä koko yhdynnän ajan.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Vai niin
Onko normaalia jos ei tule touhutippoja? Onko normaalia jos ei tule touhutippoja?
Fressis

Moikka!

Touhutipat eli esiliukaste on ainetta, jota peniksestä tulee kiihottuessa. Sen tarkoituksena on liukastaa peniksen päätä ja suojata näin peniksen herkkiä limakalvoja. Se vaihtelee, miten paljon esiliukastetta erittyy, mutta kovin paljon sitä ei tule. Voi siis hyvin olla, että sitä on erittynyt, mutta et ole vain huomannut asiaa. Esiliukastetta tulee kiihottuessa väistämättä, mutta siemensyöksyä ei välttämättä joka kerta.

On tärkeä muistaa, että myös esiliukasteen seassa voi olla hedelmöityskykyisiä siittiöitä ja myös sen kautta voi levittää seksitautia. Sen vuoksi kondomin käyttö on tärkeää alusta loppuun kaikenlaisessa seksissä, jossa on limakalvokontakti toisen henkilön kanssa.

Voit halutessasi lukea lisää touhutipoista täältä. Jos haluat jatkaa aiheesta juttelua, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi Poikien Puhelimen palveluihin.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: .
Voiko touhutipoista tulla raskaaksi käsiseksin välityksellä? Moi! En tiedä olenko huolestunut turhaan.. Poikaystäväni sormitti minua ja siinä välissä oli koskenut omaan penikseen ja sormiin saattoi mennä touhutippoja. Olen kuullut että...
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

Touhutipat eli esiliukaste on nestemäistä ainetta, jota erittyy kiihottuessa peniksen päästä. Esiliukasteen tarkoituksena on liukastaa peniksen päätä ja suojata näin seksissä herkkiä limakalvoja ja ihoa rikkoutumiselta. Esiliukasteen seassa voi olla hedelmöityskykyisiä siittiöitä, mutta aina niitä ei ole. Jos esiliukastetta päätyy emättimeen, voi raskauden mahdollisuus siis olla olemassa, mikäli raskautta ei ehkäistä muulla tavoin.

Koska epäilet esiliukastetta päätyneen emättimeesi sormien välityksellä, eikä esimerkiksi kondomilla suojaamattoman yhdynnän kautta, näkisin, että raskaaksi tulemisen mahdollisuus on aika pieni. Raskautta epäiltäessä on kuitenkin ainoa keino varmistaa asia tekemällä raskaustesti. Siihen löydät ohjeet täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?