Artikkeli
LiikeRytmi

Andreas Tolonen: ”Pienikin määrä liikuntaa tekee hyvän olon”

Kempeleestä kotoisin oleva 21-vuotias Andreas Tolonen tunnetaan humoristisista somevideoistaan. Nuoren miehen TikTok- ja YouTube-kanavilla on jo reilusti yli 400 000 tilaajaa. Vuosi sitten Tampereelle muuttanut sometähti liikkuu päivittäin, sillä siitä tulee yksinkertaisesti hyvä olo.

Kysymys
Mieli
Nimimerkki: ???
Keskusteluapua haastavaan tilanteeseen kotona Tosiaan oon tämmönen perus 09/12 tyttö, Oon ollu kipeenä tässä pari päivää ja tänään mun äiti ei oo sanonu mulle sanaakaan ja en oo...
Fressis

Moikka ja kiitos tärkeästä viestistäsi.

Toivottavasti tilanne kotona on rauhoittunut, voit jo paremmin ja olette saaneet äitisi kanssa ehkä juteltuakin tapahtuneesta. Vaikka tilanne olisi jo parempi, kertomasi kuulostaa siltä, että siihen olisi nyt tosi tärkeä saada aikuisen tukea.

Riitoja tulee aina välillä kaikissa perheissä, mutta yksikään erimielisyys ei saisi aiheuttaa kertomasi kaltaista tilannetta. Omista huolista kertominen aikuiselle ei ole aina helppoa ja jo tänne kirjoittaminen oli tosi hieno juttu! Olisi kuitenkin tärkeää, että kertoisit kotona tapahtuneesta myös esimerkiksi koulun terveydenhoitajalle, tai lemppariopettajalle. Huolet kotona vievät voimia koulunkäynniltä ja kivoilta asioilta elämässä, joten niihin on tärkeä tarttua, ennen kuin huolet kasvavat liian isoiksi.

Joskus on myös tilanteita, joissa vanhemmatkin saattavat tarvita tukea. Apua tarvitakseen ei tarvitse olla mielenterveyden haasteita, vaan arki vaan voi olla joskus kuormittavaa ihan itsessään. Jos kouluterveydenhoitajan puoleen kääntyminen tuntuu hankalalta, voit hakea rohkaisua myös nuorille tarkoitetusta Sekasin-chatista. Voit jutella chatissa nimettömänä aikuisen kanssa ja saada lisää vinkkejä, miten voisit toimia tilanteessasi. Tärkeintä on, että et jää asian kanssa nyt yksin, sillä ansaitset voida hyvin ja käydä koulua ilman muita huolia.

Tsemppiä ja rohkeutta sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?