Kysymys
SeksiYleinen
Nimimerkki: .
Esinahka ja verenvuoto Munasta esinahkan vierestä on alkanut vuotaa verta niin onko se vaarallista ja kauan paranemiseen menee?
Fressis

Hei,

Valitettavasti näin viestin välityksellä on haastavaa selvittää verenvuodon syytä. Kyseessä saattaa olla terskan ja esinahan välisten kiinnikkeiden (frenulum) repeämisestä. Se saattaa johtua esimerkiksi esinahan venymisestä/venyttämisestä. Kuitenkaan emme voi perustaa vastaustamme arvailuun, vaan ihan hyvä on selvittää tilanne lääkärin vastaanotolla, jos verenvuoto on edelleen jatkunut tai sinulle on tullut muita vaivoja, kuten tulehdusoireita (kipua, kuumotusta, punoitusta tms.). Voit hakeutua lääkäriin esimerkiksi koulun terveydenhoitajan tai terveysaseman kautta. Kerro tilanteesta ja lääkärille pääsemisen tarpeestasi huoltajallesi tai muulle luotettavalle aikuiselle, joka voi auttaa ajan varaamisessa. Sillä välin pidä penis puhtaana, vesipesu riittää. Seuraa miten tilanne muuttuu – se saattaa parantua nopeasti itsestäänkin. Täältä voit lukea lisää esinahasta ja kiinnikkeistä: Mikä on esinahka? | Hyväkysymys.fi (hyvakysymys.fi)

Aurinkoista kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Sndx
Esinahkan kiinnikkeen irtoaminen terskasta Minulla meni esinahan ja terskan välinen kiinnike poikki runkatessa. Siitä on kulunut noin 3 päivää ja en voi vetää esinahkaa edes puoleenväliä terskaa koska...
Fressis

Moikka!

Kerrot esinahan kiinnikkeen irronneen terskasta itsetyydytyksessä. Kyse on täysin normaalista asiasta, josta ei tarvitse olla huolissaan.  Esinahka irtoaa terskan pinnasta ja liukuu terskan taakse viimeistään murrosiässä ja usein irtoaminen tapahtuu vähitellen itsestään. Sinun tapauksessasi tämä todennäköisesti tapahtui nyt itsetyydytyksen myötä.

Jos oikein ymmärsin, peniksessäsi tuntuu nyt kirvelyä ja sitä aristaa. Kiinnikkeen irtoaminen aiheutti varmaankin pienen haavauman, joka todennäköisesti kyllä paranee itsestään. Jos kipu ei kuitenkaan ala hellittää, tai haavauma alkaa punoittaa, kannattaa käydä näyttämässä kohtaa lääkärissä tai kouluterveydenhoitajalla. Muistathan huolehtia myös hyvästä hygieniasta ja pestä peniksesi päivittäin lämpimällä vedellä huolellisesti myös esinahkan alta kivun sallimissa rajoissa.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: 14v
Esinahan ja terskan välinen kiinnike Esinahkani ei mene erektiossa kokonaan terskan alapuolelle. Siellä näyttäisi olevan jonkin kaltainen kiinnike. Onko se normaalia ja irtoaako se ajan myötä?
Fressis

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Esinahan ja terskan väliset kiinnikkeet ovat täysin normaaleja. Kiinnikkeet häviävät normaalisti viimeistään murrosiässä. Voit myös itse edesauttaa kiinnikkeen irtoamista. Voit varovaisesti venyttää esinahkaa, esim. siten, että ensin koskettelet penistä niin, että tulee kunnon erektio. Kun penis on erektiossa, vedä esinahkaa taaksepäin sen verran, kun tuntuu sopivalta. Jatka tasaista venytystä 10-15 sekunnin ajan, löysää, ja toista n. 10 kertaa. Venyttelyssä apuna kannattaa käyttää jotain perusvoidetta, liukastetta tai öljyä. Älä venyttele kovakouraisesti niin, että tulisi ihan repeytymä, joka voi taas arpeutuessaan kiristyä.

Mikäli et saa esinahkaa erektiossa terskan yli 16. ikävuoteen mennessä tai tilanne muuten sinua huolettaa, kannattaa keskustella asiasta lääkärin kanssa.

Kivaa loppusyksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?