Katso myös
Moikka ja kiitos viestistäsi!
Kerroit kokeilleesi paperitupakkaa muutaman kerran ja nyt sinua mietityttää näiden kokeilujen seuraukset. Voit olla huoletta, mitään vakavia seurauksia muutaman kerran kokeiluista ei varmastikaan aiheudu.
Paperitupakan polttaminen kannattaa kuitenkin jatkossa jättää väliin, sillä siitä syntyvän savun hengittäminen voi mm. ärsyttää hengityselimiä sekä aiheuttaa päänsärkyä ja huonovointisuutta. Minkään palamisesta syntyvän savun hengittäminen ei ylipäänsä ole hyväksi terveydelle.
Voit lukea vielä, mitä esimerkiksi nimimerkille Emt on vastattu samasta aiheesta.
Aurinkoista kesää!
Moikka ja kiitos kysymyksestä!
Monet nikotiinituotteet sisältävät nikotiinia usein varsin runsaastikin. Erityisesti silloin, jos keho ei ole tottunut nikotiiniin, voi nikotiinia sisältävien tuotteiden käytöstä ilmetä myrkytysoireita, kuten pahoinvointia ja päänsärkyä. Usein kyseessä on lievä myrkytys, jonka oireet helpottavat itsekseen, kun nikotiini poistuu elimistöstä. Joskus erityisen suuren nikotiiniannoksen seurauksena nikotiinimyrkytys voi myös olla vakava ja aiheuttaa esimerkiksi hengitysvaikeuksia. Tällöin tulee hakeutua välittömästi sairaalahoitoon.
Pohdit, voiko nikotiinimyrkytys tulla kahdesti. Kyllä, nikotiinimyrkytys voi tulla useamman kerran. Eli jos olisit esimerkiksi kokeillut jotain nikotiinituotetta ja siitä olisi aiheutunut sinulle myrkytysoireita, ei se tarkoita sitä, etteikö oireita voisi ilmetä seuraavalla. Tuotteiden kokeilu kannattaakin jättää kokonaan välistä, jotta välttyy mahdollisilta myrkytysoireilta ja nikotiinin muilta haitoilta jatkossa.
Moi!
Raskauden pelko itsessään ei kerro sinusta mitään. Sen sijaan olisi hyvä selvittää, mistä tämä pelko sinun kohdallasi johtuu, millä tavoin pelko ilmenee ja millaisia seurauksia pelolla on elämääsi. Kun pelon juurisyyt saadaan ammattilaisen avustuksella selville, voitte lähteä yhdessä myös lievittämään pelkoa sinulle soveltuvin menetelmin. 😊
Et suinkaan ole ainoa raskauden pelon kanssa kamppaileva. Fressiksessä on vastattu aihetta sivuaviin kysymyksiin esimerkiksi täällä ja täällä.
Suosittelen sinua hakemaan keskusteluapua esimerkiksi (koulu)terveydenhoitajalta, lääkäriltä, psykologilta tai seksuaaliterapeutilta. He osaavat myös antaa sinulle vinkkejä esimerkiksi erilaisista rentoutumisharjoituksista ja muista tavoista hallita pelkoa, jolloin avun ei tarvitse jäädä vain puhumisen varaan. Voit olla yhteydessä myös Väestöliiton nuorten seksuaalineuvontachatiin.
Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua! Mukavaa kesää!