Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Ko.
Kuinka tutustua uusiin ihmisiin? Moi olen mies minua mietityttää että kuin lähteä tutustumaan uusiin ihmisiin?
Fressis

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Usein on helpointa tutustua ihmisiin, joiden kanssa on jotain yhteistä, kuten esim. sama kiinnostuksen kohde, harrastus tai tausta. Keskustelun aloittaminen vaatii hieman rohkeutta, ja hyvänä paikkana harjoitella uusiin ihmisiin tutustumista ja keskusteluun osallistumista on mm. erilaiset verkkoryhmät.

Nuorille aikuisille löytyy eri teemaisia ryhmä-chatteja esimerkiksi Tukinetistä. Lisäksi Sekasin Discord -alustalla on monia eri teemaisia ryhmiä ja keskusteluita, joihin voit nimettömänä liittyä. Näillä keskustelualustoilla tiedät, että sinulla on jo lähtökohtaisesti jotain yhteistä muiden samaan teemakeskusteluun kirjoittavien kanssa, joten keskustelun aloittaminen voi olla helpompaa.

Näiltä alustoilta on mahdollista myös löytää ihmisiä, joiden kanssa voi tavata kasvokkain, mutta hyvänä alustana sille voi toimia myös Kaverisovellus. Se on tarkoitettu ystävien etsimiseen, eli jokainen sinne kirjoittava on samassa tilanteessa kuin sinä ja jo se voi helpottaa keskustelun aloittamista. Jos puolestaan haluat tutustua suoraan kasvokkain uusiin ihmisiin, on hyvä paikka oman kunnan nuorisotoimen järjestämät palvelut tai harrastustoiminta. Paikkakunnasta riippuen palveluja on usein 29-vuotiaille asti, ja oman kunnan tilanteen ja yhteystiedot löydät kunnan nettisivuilta.

Toivottavasti löydät näistä palveluista itsellesi sopivan ja pääset tutustumaan uusiin ihmisiin.

Rohkeutta ja tsemppiä syksyysi!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Kia
Tarvitseeko ihastuksen kanssa olla yhdistäviä tekijöitä? Moi, oon ihastunu yhteen parisen vuotta nuorempaan samaan sukupuolta olevaan. Luulen et ollaan liian erilaisia, mut en voi ajatella mitään muuta kun sitä.. esim....
Fressis

Moikka!

Ihastuminen on ihana tunne, mutta se voi aiheuttaa myös huolta ja epävarmuutta, kuten kerrot viestissäsi. Erilaisuus ei ole automaattisesti huono juttu, eikä kumppanin kanssa tarvitse olla täysin samoja kiinnostuksen kohteita. Toki jotain yhdistäviä tekijöitä on hyvä olla, mutta niiden ei tarvitse olla konkreettisia, kuten sama tyyli, vaan esimerkiksi samanlainen arvomaailma – eli se mitä elämässä kokee tärkeäksi – voi olla yhdistävä tekijä.

Et kertonut viestissäsi tarkemmin sitä minkälaisissa väleissä olette tällä hetkellä. Olisiko mahdollista kokeilla alkuun ystävystyä ihastuksesi kanssa? Pääsisit tutustumaan näin paremmin ja sitten katsomaan onko teillä yhteistä ja onko ihastus molemminpuolista? Älä anna erilaisuuden olla esteenä tutustumiselle, moni meistä on paljon enemmän kuin pinta antaa ymmärtää. Saatat löytää moniakin yhdistäviä tekijöitä, kun maltat tutustua rauhassa.

Mikäli yhdistäviä tekijöitä ei löydykään, tai ihastus ei olisi molemminpuolista, on myös ihan sallittua kokea pettymystä. Me emme voi valita kehen ihastumme ja joskus käy myös niin, että ihastumisen kohde ei olekaan lopulta sellainen mitä alkuun ajattelimme tai toivoimme. Jokainen ihastuminen kuitenkin opettaa meille asioita itsestämme ja seuraavan ihmisen kohdalle tullessa olemme taas varmempia siitä mitä toivomme kumppanilta ja mitä emme. Siksi jokainen ihastuminen on tärkeä, päättyi tilanne sitten miten tahansa. Kokeile siis rauhassa syventää tutustumista ja katso vasta sitten, miten tilanne etenee. Älä päätä etukäteen, että olette liian erilaisia, vaan anna tutustumiselle mahdollisuus.

Tsemppiä, rohkeutta ja mukavaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Appelsiini
Miten tutustua tyttöihin ja löytää rakkaus? Olen 09 poika haluaisin tutusta johonkin tyttöön mutta en osaa.Olen kokenut rakkautta ennen mutta tyttöystäväni muutti eri maahan ja olemme kavereita haluisin tuntea tunteen...
Fressis

Moikka!

Kerroit, että kaipaat rakkauden tunnetta, josta olet saanut jo kokemusta aiemman tyttöystäväsi kautta. Rakastuminen on ihana tunne ja on hienoa kuulla, että olet saanut sen jo kokea! Hienoa myös, että olette pysyneet kavereina entisen tyttöystäväsi kanssa.

Rakkautta ei voi houkutella luokseen, vaan se usein tulee, kun sitä vähiten odottaa. Liika yrittäminen voi lannistaa, joten kannattaa olla avoimin mielin, ilman suuria odotuksia. Usein rakkaus syntyy ystävyyden kautta, joten voisit ensin kokeilla ystävystyä tyttöjen kanssa ja kuulostella sitä kautta, herääkö sinussa muitakin, kuin ystävyyden tunteita. Älä yritä heti löytää rakkautta, sillä se voi säikäyttää jotkin tytöt pois.

Tyttöihin voi tutustua helpoiten koulussa, mutta myös harrastusten tai somen kautta voi löytää uusia tuttavuuksia. Voit hakeutua koulussa välitunneilla kivan tytön lähelle, koittaa esim. koulun ryhmätöissä päästä uuden tytön pariksi tai laittaa viestiä somessa. Jos lähestyminen yksin jännittää, voisitko koettaa tutustua tyttöihin kavereidesi kanssa. Olet onnistunut tutustumaan aiemminkin, joten onnistut kyllä varmasti uudelleenkin.

Rakkauden etsimisessä ei kannata hätäillä, se tulee kyllä aivan varmasti vielä kohdallesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?