Mieli
Nimimerkki: Kia

Tarvitseeko ihastuksen kanssa olla yhdistäviä tekijöitä?

Moi, oon ihastunu yhteen parisen vuotta nuorempaan samaan sukupuolta olevaan. Luulen et ollaan liian erilaisia, mut en voi ajatella mitään muuta kun sitä.. esim. Meijän tyylit on ihan erilaisia ja en oikeen usko et meitä kiinnostaa samat asiat :/en tiiä mitä pitäs tehä..

Moikka!

Ihastuminen on ihana tunne, mutta se voi aiheuttaa myös huolta ja epävarmuutta, kuten kerrot viestissäsi. Erilaisuus ei ole automaattisesti huono juttu, eikä kumppanin kanssa tarvitse olla täysin samoja kiinnostuksen kohteita. Toki jotain yhdistäviä tekijöitä on hyvä olla, mutta niiden ei tarvitse olla konkreettisia, kuten sama tyyli, vaan esimerkiksi samanlainen arvomaailma – eli se mitä elämässä kokee tärkeäksi – voi olla yhdistävä tekijä.

Et kertonut viestissäsi tarkemmin sitä minkälaisissa väleissä olette tällä hetkellä. Olisiko mahdollista kokeilla alkuun ystävystyä ihastuksesi kanssa? Pääsisit tutustumaan näin paremmin ja sitten katsomaan onko teillä yhteistä ja onko ihastus molemminpuolista? Älä anna erilaisuuden olla esteenä tutustumiselle, moni meistä on paljon enemmän kuin pinta antaa ymmärtää. Saatat löytää moniakin yhdistäviä tekijöitä, kun maltat tutustua rauhassa.

Mikäli yhdistäviä tekijöitä ei löydykään, tai ihastus ei olisi molemminpuolista, on myös ihan sallittua kokea pettymystä. Me emme voi valita kehen ihastumme ja joskus käy myös niin, että ihastumisen kohde ei olekaan lopulta sellainen mitä alkuun ajattelimme tai toivoimme. Jokainen ihastuminen kuitenkin opettaa meille asioita itsestämme ja seuraavan ihmisen kohdalle tullessa olemme taas varmempia siitä mitä toivomme kumppanilta ja mitä emme. Siksi jokainen ihastuminen on tärkeä, päättyi tilanne sitten miten tahansa. Kokeile siis rauhassa syventää tutustumista ja katso vasta sitten, miten tilanne etenee. Älä päätä etukäteen, että olette liian erilaisia, vaan anna tutustumiselle mahdollisuus.

Tsemppiä, rohkeutta ja mukavaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?