Kysymys
Ruoka
J Mitä Sydänmerkki kertoo elintarvikkeesta ja onko rasvoilla väliä? Sydäntuotteet ovat terveellisiä (kaiketi). Elovena Kaurahiutale on sydänmerkin omaava tuote ja maksaa pari euroa. Lidlin Kaurahiutale ei ole sydänmerkki-tuote ja maksaa euron luokkaa. Molemmat...
Fressis

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Sydänmerkki on elintarvikepakkauksista löytyvä merkki, joka on kehitetty helpottamaan arkea. Se ohjaa tekemään terveyden kannalta parempia vaihtoehtoja helposti. Elintarvikkeille myönnetään Sydänmerkki hakemuksen perusteella ja kaikki valmistajat eivät sitä hae. Tällöin rinnakkaisilla elintarvikkeilla voi olla ihan sama koostumus ja siten samat ravintoarvot, kuten esimerkiksi kaurahiutaleilla. Sydänmerkin puuttuminen ei tee elintarvikkeesta automaattisesti huonompaa. Voi olla, että siihen ei vain ole haettu Sydänmerkkiä.

Rasvojen osalta terveellisiä vaihtoehtoja päivittäiseen käyttöön ovat margariinit eli pääosin kasvirasvaa sisältävät rasvat, joissa on vähintään 60 % rasvaa. Voi ja erilaiset ”riinit” eli voita sisältävät rasvat sisältävät epäterveellistä tyydyttynyttä rasvaa, jonka päivittäistä käyttöä ei suositella. Elintarvikkeen ainesosaluettelosta voi helposti tarkistaa, sisältääkö kyseinen rasva voita. Kauppojen omien merkkien margariinit ovat siis myös hyviä vaihtoehtoja, vaikka niissä ei olisikaan Sydänmerkkiä. Kysyit myös oliiviöljystä. Oliiviöljy on kasviperäinen tuote ja terveyden kannalta myös hyvä valinta. On hyvä kuitenkin huomioida, että oliiviöljy sisältä enemmän energiaa kuin margariini.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Artikkeli
Ruoka

Enchiladat

Herkulliset enchilada-tortillakääröt voit tehdä liha,kana,kala tai kasvisversiona.

Artikkeli
Ruoka

Marjajäätelö

Superhelppoon marjajäätelöön tarvitset vain kolmea raaka-ainetta.

Artikkeli
Ruoka

Mantelinen tuorepuuro

Runsaskuituiset chian siemenet tuovat vaihtelua aamupuuroon.

Artikkeli
Ruoka

Pannukakku

Herkullinen ja helppo pannukakku on klassikko jälkiruokien joukossa.

Artikkeli
Ruoka

Smoothie bowl

Kun haluat vaihtelua perinteiseen smoothieen, voit tehdä lusikoitavan smoothie bowlin.