Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Säettiiäkukaoon
Miksi minulle tulee seksin jälkeen paha olo? moi. minua on mietityttänyt jo hetken miksi seksin jälkeen minulle tulee paha olo. se paha olo ei ole ihan pieni vaan saattaa kestää tosi...
Fressis

Moi!

Upeaa, että rohkenit ottaa meihin yhteyttä. Kehosi selkeästi yrittää viestiä sinulle jotain, joten on hienoa, että olet ottanut nämä viestit huomioon ja pyrit selvittämään niiden syitä.

Seksin kuuluisi tuottaa hyvää oloa ja nautintoa, joten ensimmäinen neuvoni on, että kannattaa pitää seksissä taukoa ja selvittää, mistä tämä paha olo johtuu. Viestissäsi ei kerrota sen tarkemmin, miltä paha olo sinussa tuntuu ja millaisia asioita siihen liittyy: tietynlaisia ajatuksia, tunteita, olotiloja, fyysisiä tuntemuksia? Entä onko paha olo enemmän henkistä vai fyysistä? Mikäli kyse on fyysisesti pahasta olosta, asiaa kannattaa lähteä selvittämään lääkärin vastaanotolle.

Jos paha olo on pääasiassa henkistä, sen lähteitä voi vain arvailla näillä tiedoilla. Alkuun päästäksesi voit pohtia esimerkiksi näitä kysymyksiä: Onko harrastamasi seksi sellaista kuin toivot ja josta nautit? Ovatko seksissä tapahtuvat asiat sellaisia, joita aidosti haluat? Voitko edetä seksissä sinulle sopivaan tahtiin, ei liian nopeasti? Koetko seksikumppanisi turvalliseksi ja luotettavaksi? Kunnioittaako hän sinun rajojasi, kuunteleeko hän sinun toiveitasi ja huomioiko hän sinun mieltymyksesi? Uskallatko sanoa tarvittaessa ei ja kunnioitetaanko kieltäytymistäsi? Entä miten suhtaudut seksiin ja miten sinulle on puhuttu seksistä? Onko siitä puhuttu ilon ja nautinnon kautta vai häpeän ja paheellisuuden kautta? Tai onko sinulle mahdollisesti aiemmin tapahtunut jotain sellaista, joka voisi seksin aikana tai sen jälkeen nostaa ikävät tunteet pintaan?

Jotkut kokevat ahdistusta, alakuloa tai muita ikäviä tuntemuksia seksin jälkeen, vaikka seksi itsessään olisi koettu nautinnolliseksi ja suostumukselliseksi. Selittävää tekijää tälle ei välttämättä aina löydetä, vaikka asiaa tutkittaisiin.

Jotta voit saada apua, suosittelen lämpimästi keskustelemaan asiastasi seksuaalineuvojan tai seksuaaliterapeutin kanssa. Esimerkiksi Väestöliitto ja Sexpo tarjoavat ilmaista seksuaalineuvontaa sekä chatissa että puhelimitse. Näiden palveluiden asiantuntijoiden kanssa voitte lähteä yhdessä ottamaan selvää, mistä paha olosi seksin jälkeen saattaa johtua ja mitä sille voi tehdä.

Toivottavasti tämä vastaus auttaa sinua asian kanssa eteenpäin. Tsemppiä ja mukavia hetkiä syksyysi!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Artikkeli
Seksi

Kysy seksistä – esittelyssä Väestöliiton seksuaalineuvontachat ja Poikien Puhelin

Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä ja Poikien Puhelimessa saat tukea ja asiantuntijan neuvoja ilmaiseksi, anonyymisti ja luottamuksellisesti.

Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Tuukkis
Ryhmäseksiin liittyvä kysymys Eikö teiltä saa kysyä ryhmäseksiin liittyviä kysymyksiä? Tai kysyä saa, mutta ette taida vastata. Miksi on niin? Haluaisin tietää ryhmäseksistä, jossa tyttö on kahden...
Fressis

Hei Tuukkis!

Kiitos viestistäsi! Kyllä, palstallamme saa kysyä kaikkea seksiin liittyvää. Tehtävämme on antaa tietoa, tukea ja ohjausta terveyteen liittyen. Meille tulee hyvin paljon kysymyksiä ja joskus joudumme rajaamaan niihin vastaamista, erityisesti niissä tilanteissa, joissa kysymys ei suoraa liity terveyteen. Usein ohjaammekin kysyjän toiseen, hänen tilanteeseensa sopivamman palvelun äärelle. Pahoittelut, jos sinulle on käynyt niin, ettet ole saanut vastausta lainkaan!

Kysymyksessäsi kerrot ryhmäseksitilanteesta ja kysymyksesi liittyy siinä mukana olevan henkilön kokemukseen kuvaamassasi tilanteessa. Tällaisen kysymykseen meillä ei ole vastausta, eikä se suoranaisesti liity terveyteen. Sinun kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatiin, jossa voit jutella seksiin liittyvistä erityiskysymyksistä.

Kivaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?