Kysymys
MieliYleinen
Nimimerkki: Hippa
Mieliteoista keskusteleminen Äitini kertoi minulle olevansa raskaana. Se tuntuu jotenkin oudolta. Olen itse 15v poika. Minun tekisi hirveästi mieli imeä äidin rintaa sitten kun sieltä tulee...
Fressis

Moi nimimerkki Hippa,

kiitos yhteydenotosta. On tavallista, että uusiin elämäntilanteisiin tottuminen vie aikaa, kuten äidin raskausuutiseen. Omaa sopeutumista oudolta tuntuviin asioihin voi helpottaa, jos niistä juttelee jonkun toisen kanssa. Silloin asioihin saa lisää näkökulmia. Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi Sekasin-chattiin tai Väestöliiton seksuaalineuvontachattiin ja jutella niissä aiheesta lisää.

Kirjoitat viestissäsi, että haluaisit tietää, miltä äidinmaito maistuu. Tällaiset ajatukset ovat ok, eivätkä ne lähtökohtaisesti ole haitallisia. Kaikenlaisia ajatuksia tulee ja menee, eikä niitä voi estää. Kysyt viestissäsi, miten voisit kertoa äidillesi siitä, että haluat imeä hänen rintaansa ja tietää miltä äidinmaito maistuu. Tai näin viestisi ymmärsin.

Kun lähtee käytännössä toteuttamaan omia ajatuksiaan, kyse ei ole enää pelkistä ajatuksista, vaan toiminnasta. Ymmärrät varmasti itsekin tämän, koska kysyt, miten voisit kertoa ajatuksistasi äidillesi ilman että hän suuttuu. Kuten itsekin asiaa pohdit, mieliteossa ei siis ole mitään pahaa, eikä se vahingoita ketään. Kuitenkin siinä, että käytännössä ehdottaisit äidillesi, että imisit hänen rintaansa, ei ole kyse enää mieliteostasi tai ajatuksesta. Sen sijaan siinä on kyse äitiisi kohdistuvasta toiminnasta, johon liittyy myös hänen tunteensa ja ajatuksensa. On siis hyvä, että mietit ja puntaroit asiaa, ennen kuin toimit. Niin teemme useimpien asioiden kohdalla, etenkin, kun niihin liittyy muita ihmisiä. Se on toisen ihmisen ottamista huomioon.

Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua, vaikka en osaakaan vastata sinulle siihen, miten voisit, tai kannattaisiko sinun edes kertoa mieliteostasi äidille. Loppuen lopuksi sinä tunnet äitisi minua paremmin ja vastaat omasta toiminnastasi, joten sinun kannattaa itse miettiä asia loppuun. Joskus pysähtymällä kuuntelemaan omia tunteita voi saada vinkkiä myös oman toimintansa tueksi. Jos esimerkiksi joku asia kovasti pelottaa, niin tunnetta kannattaa ehkä kuunnella, tai ainakin miettiä mistä se johtuu. Halutessasi voit käydä tästäkin asiasta lisää keskustelua edellä mainitsemissani chateissa.

Hyvää kesän jatkoa sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?