Kysymys
Seksi
Nimimerkki: .
Ikä: 13-15v
Sairastelu ja kuukautisten myöhästyminen Moi! Oon ollut nyt pari päivää kuumeessa ja kurkku ollut kipeä ja menkat myöhässä. Niin mietin, että johtuisikohan menkkojen viivästyminen tästä sairastelusta. Yhdynnässä olen ollut,...
Fressis

Hei,

Kysyt voivatko kuukautiset olla myöhässä kuumeisen flunssan takia. Kuukautiskierron säätely on hyvin hienovaraista, eli niihin voivat vaikuttaa monenlaiset asiat. Periaatteessa siis myös sairastettu infektio voi häiritä kuukautiskiertoa.

Kuitenkin ennen kuin tekisin tämän johtopäätöksen, on raskauden mahdollisuus hyvä sulkea pois. Hienoa, että olette käyttäneet kumppanisi kanssa kondomia! Kondomi onkin hyvä ehkäisymenetelmä seksitautien ja raskauden ehkäisyssä, mutta ei kuitenkaan ehkäise raskautta 100% varmasti, kuten ei mikään ehkäisymenetelmä. Tavanomaisessa raskaudenehkäisyn käytössä 15 naista tulee vuodessa raskaaksi kondomista huolimatta.

Neuvoisin sinua ensin siis vielä tekemään raskaustestin, ja sen jälkeen miettimään syitä vuotojen myöhästymiselle. Niitä voi olla paljon muitakin, kuten painon vaihtelut, liikunta ja stressi.

Hyvää syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?