Kysymys
Seksi
Nimimerkki: ..
Ikä: 13-15v
Voiko kuukautisia siirtää kotikonstein? Voiko kuukautisia siirtää mitenkään kotikonstein?
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

Monesti tulee hetkiä, jolloin ei haluaisi kuukautisten osuvan tietylle päivälle. Usein kuukautisia halutaan siirtää myös silloin, jos ne ovat erityisen runsaat tai kivuliaat.

Viestistäsi ei käy ilmi, onko sinulla käytössä esimerkiksi e-pillerit tai jokin muu hormonaalinen ehkäisymenetelmä. Jos ei ole, kuukautisvuoto voidaan siirtää eteenpäin käyttämällä jotakin keltarauhashormonivalmistetta. Siihen tarvitaan kuitenkin lääkärin kirjoittama resepti. Ole siis yhteydessä asiasta oman paikkakuntasi terveysasemaan. On hyvä muistaa, että keltarauhashormonikuuri ei suojaa raskaudelta. Jos siis kuurin aikana on yhdynnässä, tulee ehkäisynä muistaa käyttää kondomia.

Jos käytössäsi puolestaan on yhdistelmäehkäisyvalmiste, kuten e-pillerit, ehkäisylaastari tai -rengas, kuukautisten siirtäminen on usein helppoa jatkamalla saman tien uuden pilleriliuskan syömistä, kun edellinen loppuu, tai vaihtamalla uuden laastarin/renkaan ilman väliviikon pitämistä. Kuukautisten siirtämistä tällä tavoin pidetään turvallisena ja helppona tapana, mutta toki siirtämisestä on hyvä keskustella paikasta, josta ehkäisy on itselle määrätty. Tarkemmat ohjeet kuukautisten siirtämiseen löytyy myös oman ehkäisyvalmisteen pakkausselosteesta, joka kannattaa muutenkin lukea huolellisesti läpi.

Oliko vastauksesta hyötyä?