Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Ööö
Ikä: 13-15v
Mitä tehdä jos penis on erektiossa kaareva? Pystyykö penistä hoitaa kotikonstein jos se on taittuu erektiossa vasemmalle ja pitääkö näyttää sairaalassa tai jossain?
Fressis

Moikka!

Kerrot, että peniksesi taittuu erektiossa vasemmalle, ja olet ilmeisesti asiasta huolissasi, koska kysyt siihen hoitokeinoja.

Ei kuitenkaan hätää, on täysin normaalia, että penis kaareutuu johonkin suuntaan. Vain harvoilla penis on täysin suora. Penis muuttaa hyvin paljon muotoaan erektiossa, kun kiihottuessa paisuvaiskudokseen kertyy verta ja penis kovettuu. Tämän vuoksi erektiossa olevan peniksen kaarevuus on usein helpommin nähtävissä.

Jos sinulla ei tunnu peniksessä kipua, tai ole mitään muitakaan oireita, kuten vaikeutta virtsata tai saada erektiota, en usko sinulla olevan syytä huoleen. Näin ollen asiaa ei siis myöskään tarvitse hoitaa mitenkään tai hakeutua siitä lääkäriin. 😊 Toki jos sinua kovasti mietityttää penikseen tai muuten esimerkiksi murrosiän kehitykseen liittyvät asiat, on niistä hyvä käydä juttelemassa esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa. Voit halutessasi jutella aiheesta lisää myös Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: 15v
Onko normaalia jos penis on erektiossa kaareva? Onko normaalia, jos penis on erektiossa hieman kaareva/käyrä oikealle. Mistä sen voi tietää että onko joku peyronien tauti?
Fressis

Hei!

Erektiossa olevan peniksen kaarevuus/käyryys on täysin normaali ilmiö. Vain harvoilla penis on täysin suora.

Kysyt Peyronien taudin mahdollisuudesta. Tälle sairaudelle on tyypillistä ensin ilmaantuva aktiivinen kipuvaihe, jonka aikana penis käyristyy pikku hiljaa koko ajan enemmän ja peniksessä voi havaita tiivistymiä/kovettumia. 1-2 vuoden kuluessa kipuvaihe ohittuu ja jäljelle jää tunnusteltavia kivuttomia kovettuma-alueita ja usein huomattava käyryys siittimen varteen. Tyypillisimmin (yli puolessa tapauksista) käyristyminen tapahtuu ylöspäin. Tautiin voi liittyä myös erektiovaikeuksia. Tautia voi esiintyä eri ikäisillä, mutta et ole ollenkaan tyypillisen potilaan ikäinen, tauti keskittyy vanhempiin ikäluokkiin.

Jos peniksen toiminta on kaarevuudestaan huolimatta muilta osin ok, eli virtsaamiseen ei liity pulmia eikä erektion saavuttamiseen tai ejakulointiin, niin sinun ei tarvitse olla huolissasi. Jos olosi on kuitenkin edelleen epävarma, voisit ottaa peniksestä valokuvan, kun se on käyrimmillään ja käydä sen kanssa arviossa terveydenhuollossa. Lähtökohtaisesti ajattelen, että tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä.

Mukavaa kevättalven jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?