Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Tyttö12v
Mitä tehdä kun kaveri uhkailee? Mun kaveri katto mun puhelinta ja näki että mulla on kuvia tytöistä mun puhelimessa kun olin ottanu näyttökuvia instagramissa malleista koska ne oli kauniita....
Fressis

Hei,

Kiitos kysymyksestä! Hyvä kun olit meihin yhteydessä asiassa, joka sinua huolettaa.

Ompa harmi kuulla, että ystäväsi uhkailee sinua näistä kuvista. Ensinnäkin se, että tykkäisi tytöistä tai olisi lesbo, on täysin normaalia. Siinä ei pitäisi olla mitään uhkailemisen syytä ja jokaisella on oikeus olla juuri sellainen kuin on.  Se, että sinulla on kuvia kauniista naisista puhelimessa, ei kuitenkaan tee sinusta lesboa. Vaikka kuvat herättäisivät ihailua tai fantasioita, sekään ei vielä määritä seksuaalista suuntautumista. Kauniiden naisten kuvat voivat herättää ihailua tai ne voivat olla inspiraation lähteenä esimerkiksi omalle tyylille.

Oletko pohtinut miksi sinua pelottaa ajatus siitä, että kaverisi menisi kertomaan äidillesi näistä kuvista? Miten uskot äitisi tähän reagoivan? Voisitko itse puhua asiasta äidille ja kertoa kaverin uhkailusta? Voit myös sanoa kaverillesi, että uhkailu tuntuu sinusta ikävältä ja kysyä häneltä, miksi hän tekee niin. Se, että kaverisi uhkailee sinua tällaisella asialla, ei kuulosta siltä että hän käyttäytyisi sinua kohtaan kuten kaverin kuuluu. Uhkailu ei ole muutenkaan missään tilanteessa ok. Jos koet, ettet pysty puhumaan näistä asioista äitisi kanssa, voit hakea rohkaisua ja tukea myös Väestöliiton seksuaalineuvontachatista, jossa voit jutella aiheesta lisää luotettavan aikuisen kanssa nimettömästi.

Jos haluat, voit lukea vielä lisää seksuaalisesta suuntautumisesta Väestöliiton Hyvä kysymys -sivulta.

Oliko vastauksesta hyötyä?