Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Nolostunut
Ikä: 13-15v
Kysytäänkö gynekologilla itsetyydytyksestä? Kysytäänkö gynekologilla itsetyydytyksestä?
Fressis

Moi nimimerkki Nolostunut!

Gynekologille hakeudutaan yleensä ensimmäistä kertaa, kun raskaudenehkäisy tulee ajankohtaiseksi tai jos kuukautiset ovat hyvin runsaat, pitkäkestoiset, kivuliaat tai epäsäännölliset. Myös silloin on syytä hakeutua gynekologin vastaanotolle, jos emättimessä tuntuu kipua, kirvelyä, polttelua tai kutinaa tai sieltä tulee epämääräistä vuotoa.

Gynekologin vastaanotolla käydään ensiksi alkukeskustelu, jossa gynekologi kyselee asiakkaan terveydestä ja vastaanotolle tulemisen syistä. Gynekologi saattaa kysyä esimerkiksi kuukautisten alkamisikää, kuukautisten kestoa ja säännöllisyyttä ja sitä, onko asiakas harrastanut jo toisen kanssa seksiä ja onko aiheesta jotain kysyttävää. Pohdit sitä, kysyykö gynekologi itsetyydytyksestä ja vastaus tähän on, että ei kysy. Se harvemmin vaikuttaa gynekologille tulemisen syihin, jolloin siitä ei ole tarpeellista kysyä. Asiakas voi kuitenkin halutessaan itse ottaa itsetyydytyksen puheeksi, jos siihen vaikkapa liittyy jonkinlaisia huolia tai haasteita, kuten kipua. Tällöin asiaa voi lähteä ratkomaan gynekologin kanssa.

Ensimmäisellä gynekologikäynnillä ei välttämättä tarvitse tehdä sisätutkimusta, mutta tämä vaihtelee tilanteen mukaan. Usein pelkkä keskustelu terveydentilasta riittää. Voit lukea Hyvä Kysymys -sivuston artikkelista, mitä kaikkea gynekologin vastaanotolla tapahtuu.

Lopuksi sanon vielä, että itsetyydytyksessä ei ole mitään noloa, vaan se on sinun oma ihana hetkesi, jolloin voit keskittyä kehosi tuntemuksiin, kokea nautintoa ja tutkia mielihyvän lähteitäsi. Jokaisella on oikeus itsetyydytykseen, ja suurin osa sitä tekee ainakin jossain vaiheessa elämäänsä. Lisäksi jokainen saa itse päättää omasta yksityisyydestään, eli itsetyydytyksestä ei tarvitse puhua muille, jos ei niin halua.

Oliko vastauksesta hyötyä?