Nikotiinituotteet

Nikotiini ei kuulu urheiluun

Kaikki tupakka- ja nikotiinituotteet ovat haitallisia kaikille, varsinkin urheilijalle.

Kaikki tietävät tupakoinnin haitat ja siksi harva enää tupakoi.  Uudet nikotiinituotteet kuten nikotiinipussit, vape ja perinteisempi nuuska ovat herättäneet monen mielenkiinnon.

Mainoslauseet lupaavat puhdasta nikotiinia, lisää suorituskykyä ja tukea palautumiseen. Todellisuudessa nikotiini on vahva myrkky, joka heikentää suorituskykyä, palautumista ja terveyttä. Siksi kaikki tupakka- ja nikotiinituotteet ovat haitallisia kaikille, varsinkin urheilijalle.

Ota itse selvää ja tee terveellisiä valintoja!

Nikotiini ja urheilijan terveys -tietopankki

Nikotiini heikentää suorituskykyä, vastustuskykyä ja elimistön paranemisprosesseja. Siksi nikotiinia sisältävät tuotteet kuten tupakka, nuuska, nikotiinipussit tai sähkösavukkeet (vape) ovat kaikki haitallisia terveydelle ja urheilussa.

Lue lisää tietopankista

Jalkapalloilija Akseli Puukko ja entinen jalkapalloammattilainen Markus Halsti seisovat jalkapallokentällä.

Älä anna nikotiinin jarruttaa unelmiasi

Jalkapalloilija Akseli Puukko ja entinen jalkapalloammattilainen Markus Halsti ovat päättäneet elää ja urheilla ilman nikotiinituotteita. Lue artikkelista miksi nikotiinittomuus heidän mielestään kannattaa ja miten nikotiinituotteiden käytöstä voi kieltäytyä.

Lue artikkeli

Nyrkkeilijä/valmentaja Amin Asikainen nojaa nyrkkeilykehän köysiin ja hymyilee.
”Kadun, että käytin nuorena nikotiinituotteita.”

Entinen ammattinyrkkeilijä Amin Asikainen katuu, että käytti nuorena nikotiinituotteita. Lopettamaan hänet sai se, että hän huomasi nikotiinituotteiden käytön heikentävän urheilusuorituksia ja hidastavan kehitystä urheilijana. Nikotiinituotteista eroon pääseminen oli hänestä lopulta helppoa, kun vain sinnikkäästi pysyi omassa päätöksessä lopettaa.

Lue artikkeli

Kolme KooKoo jääkiekkojoukkueen junioripelaajaa seisovat jääkiekkokentällä pitäen käsiä toistensa olkapäillä.
”Nikotiini ja päihteet eivät kuulu tähän hommaan.”

Tavoitteellisesti jääkiekkoa pelaavat Eetu Niemi, Erik Nevolainen ja Eetu Pukki eivät halua nuuskata tai käyttää muitakaan päihteitä. Pojat ovat yhtä mieltä siitä, ettei päihteistä ole mitään apua urheilussa, vaan ne tuovat vaan takapakkia: ”Päihteet eivät kuulu urheilijan elämään”.

Lue artikkeli

Ultrajuoksija Juuso Simpanen juoksee metsässä ilman paitaa kesähelteellä.
Miten eroon nikotiinituotteista?

Ultrajuoksija Juuso Simpanen pääsi nuuskasta eroon 7 vuoden käytön jälkeen. Katso videolta, millaisia vinkkejä Juusolla on lopettamiseen.

Katso video


Onko sinulla faktat hallussa?

Miten nikotiinituotteiden käyttö vaikuttaa suorituskykyyn? Entäpä keuhkojen toimintaan?

Testaa tietosi

Katso myös

Artikkeli
Lopettamisen tukiNikotiinituotteet

Amin Asikainen: ”Kadun, että käytin nuorena nikotiinituotteita”

Entinen ammattinyrkkeilijä Amin Asikainen katuu, että käytti nuorena nikotiinituotteita. Niistä ei onneksi jäänyt pysyvää haittaa, koska hän lopetti ajoissa.

Artikkeli
LiikeNikotiinituotteet

Älä anna nikotiinin jarruttaa unelmiasi

FC Lahtea edustava ja U19-maajoukkueessa pelaava jalkapalloilija Akseli Puukko ja entinen jalkapalloammattilainen Markus Halsti ovat päättäneet elää ja urheilla ilman nikotiinituotteita. Omalla esimerkillään he haluavat rohkaista nuoria urheilijoita valitsemaan nikotiinittomuuden.

Artikkeli
AlkoholiLiikeNuuska

KooKoon C-juniorit: ”Nuuska ja alkoholi tuovat vain takapakkia”

”Me ei nuuskata eikä käytetä päihteitä”, sanovat tavoitteellisesti lätkää pelaavat KooKoon C-juniorit Eetu Niemi, Erik Nevolainen ja Eetu Pukki.

Video
LiikeLopettamisen tukiNuuska

Näin pääsin nuuskasta eroon

Juuso Simpanen aloitti nuuskan käytön jalkapalloilijana ja päätti lopettaa seitsemän vuoden käytön jälkeen. Katso videolta Juuson vinkit siihen, miten nuuskasta pääsee eroon. Lue myös Juuson haastattelu Erik Rautakoski: En...

Juuso Simpanen