Kysymys
MieliYleinen
Nimimerkki: Narkkari
Ikä: 13-15v
Mitä tehdä, jos on riippuvainen psyykelääkkeestä? Moro…vähä oudompi kysymys nyt.. mitä tehdä ku on kovasti riippuvainen tiettyyn psyykenlääkkeeseen. Minulle määrättiin moista lääkettä suljetulla osastolla ollessa ja nyt alkoi huolettamaan mitä...
Fressis

Hei,

Kerrot, että sinulle on määrätty psyykenlääkitys osastohoidossa ja että olet ottanut sitä isommalla annoksella kuin on ohjeistettu. Kysyt miten sinun pitäisi toimia nyt kun lääke on loppumassa. Kerrot myös kokemuksestasi, että olet lääkkeestä riippuvainen.

Ikävä kuulla, että sinut on kotiutettu osastolta ilman että jatkohoitosuunnitelma on ollut sinulle selvä. Sinulle määrätty lääkitys edellyttää seurantaa terveydenhuollossa, jossa arvioidaan sinulle sopiva annos ja uusitaan tarvittavat reseptit. Kertomasi perusteella kuulostaa siltä, että lääkityksen annoksen riittävyys pitää tarkastaa.

Onko sinulla ketään luotettavaa aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä ja tarkastaa mitä osastohoidon loppuarvioon on kirjattu jatkohoitosuunnitelmaksi? Tai voisitko kääntyä kouluterveydenhoitajan puoleen? Voisitteko yhdessä ottaa yhteyttä sinua hoitaneeseen tahoon ja selvittää missä lääkityksen seurannan on tarkoitus tapahtua? Sinun ei pitäisi joutua olemaan huolissasi lääkityksen loppumisesta, vaan reseptin uusinta-arvio täytyisi järjestyä hoitavalle taholle.

Hyvä että otit yhteyttä lääkitykseen liittyvän epäselvyyden vuoksi. Sinun ikäisesi lääkityksestä pitäisi huolehtia yhdessä aikuisen kanssa. Jos lähipiiristä ei löydy sopivaa aikuista, niin käännythän terveydenhuollon, koulukuraattorin tai esimerkiksi opettajan puoleen. Viestistäsi ei käy ilmi, miksi olet ottanut lääkettä isommalla annostuksella kuin on ohjeistettu, mutta jos sinulla ilmenee itsetuhoisia ajatuksia, suosittelen sinua kertomaan niistä luotettavalle aikuiselle ja soittamaan kriisipuhelinnumeroon 09 2525 0111. Se päivystää joka päivä 24h vuorokaudessa. Suosittelen lämpimästi ottamaan yhteyttä myös esimerkiksi Nuortennettiin tai Sekasin-chatiin, jos haluat saada keskustelutukea tai jutella mistä vain asiasta.

Toivottavasti asia ratkeaa, kaikkea hyvää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?