Kysymys
Seksi
Nimimerkki: tyypit
Ikä: 16-18v
Onko normaalia, jos kohdunkaula on laskeutunut niin että emätintä ei käytännössä ole ollenkaan? Onko normaalia jos kohdunkaula on laskeutunut niin että emätintä ei käytännössä ole ollenkaan?
Fressis

Hei! Kiitos kysymyksestä, joka herättää oikeastaan paljon uusia kysymyksiä! Erityisesti, koska olet iältäsi vielä nuori.

Jäin pohtimaan, onko emätin kenties joskus ollut syvempi, ja kohdunkaula laskeutunut alemmaksi? Vai onko emätin aina ollut vain muutaman sentin (?) syvyinen? Vai onko emätin siis pelkkä aukko ja koko ”putki” puuttuu? Tuntuuko siellä pohjalla varmasti nimenomaan kohdunkaula? Onko sinulla kuukautisia?

Sanoisin yleisenä linjauksena, että emätin on tavallisesti vähintään noin 6 cm syvä. Kohdunkaulan voi kyllä tuntea helpostikin sormilla, mutta ei sen pitäisi olla siinä ihan heti vastassa, etenkään ikäiselläsi nuorella.

Kuvasit, että ”emätintä ei ole käytännössä lainkaan”. Harvinaisissa tapauksissa emättimen (ja kohdun) puuttuminen on myös mahdollista, mutta näillä tiedoilla en vielä voi kohdallasi ottaa asiaan kantaa. Jos sinulla ei ole kuukautisia, suosittelen lääkärin puoleen kääntymistä. Lääkärin tutkimus voi olla sinulle aiheellista joka tapauksessa, jotta tilanteesta saa hieman monipuolisemman kuvan ja asiaa voidaan selvittää. Ohjeet lääkärille hakeutumiseen löydät täältä.

Hyvää kevättä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?