Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Milka15
Ikä: 13-15v
Millaisia reaktioita kehossa tapahtuu, kun seksuaaliset halut nousevat huippuunsa? Millaisia reaktioita kehossa oikein tapahtuu silloin kun seksuaaliset halut nousevat huippuunsa? Eroavatko ne miten paljon tytöillä ja pojilla?
Nuorten Väestöliitto ja Fressis

Moi ja kiitos yhteydenotostasi!

Pohdit viestissäsi kehon seksuaalireaktioita seksuaalisen halun yhteydessä sekä sukupuolen biologiaan liittyviä eroja. Keholliset reaktiot ovat itseasiassa sukupuoleen katsomatta samankaltaiset, mutta ihmisten kesken kokemukset reaktioista ja niiden voimakkuudesta voivat vaihdella. Reaktiot itsessään voivat olla esimerkiksi verenkierron vilkastumista, hengityksen tihenemistä, lihasjännitystä ja reaktioita sukuelimissä.

Valitettavasti en ole viestisi perusteella ihan varma siitä, mitä seksuaalisen halun huipulla tarkoitat, joten en valitettavasti osaa täsmällisemmin juuri siihen kysymykseen vastata.

Samankaltaisia fysiologisia reaktioita voi liittyä myös muihin tunnekokemuksiin, kuin seksuaaliseen haluun. Esimerkiksi voimakas jännitys, pelko tai ahdistus voivat tuntua samantyyppiseltä kehossa. Reaktioita voi myös tapahtua tahtomattaan. Löydät niistä lisää tietoa täältä.

Toivottavasti vastauksesta on apua pohdinnoissasi!

Oliko vastauksesta hyötyä?