Kysymys
MieliYleinen
Nimimerkki: Yli-ikäinenkö
Onko Fressiksen sisällöille ikärajoja? Moi! Huomasin kysymyksen Fressiksen käyttäjien ikävaatimuksista. Olen itse miettinyt samaa. Ette kuitenkaan vastanneet kysymykseen oikeastaan mitenkään, sanoitte vaan että sivusto on kaikenikäisille nuorille. Mitä...
Fressis

Moikka ja kiitos tarkentavasta kysymyksestä.

Vastauksemme tuntuu taatusti tosiaan hieman avonaiselta. Se johtuu siitä, että sivustoltamme löytyvä tieto on kaiken ikäisille sopivaa, luotettavaa terveystietoa. Siitä johtuen meillä ei ole ikävaatimuksia sille, kuinka nuori voi sisältöjä lukea. Sisältö soveltuu 12-vuotiaalle, jos 12-vuotias kokee itse olevansa siihen valmis ja 29-vuotiaalle, jos 29-vuotias kokee sitä tarvitsevansa.

Suurimmassa osassa sisältöjä ajattelemme nuoren olevan noin 13 – 16-vuotias, mikä tarkoittaa sitä, että pyrimme kirjoittamaan tekstin siinä muodossa, että tämän ikäiset nuoret ymmärtäisivät kirjoittamamme. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sama teksti soveltuisi myös tätä nuoremmalle tai vanhemmalle lukijalle. Lisäksi tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön lopettamisen tuen osiossa ajattelemme nuoren olevan yli 16-vuotias, koska usein käytön lopettaminen on aiheena silloin oleellisempi, kun taas 13-vuotiaana on usein keskeisempää tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön aloittamisen ehkäisy.

Kysy asiantuntijalta -palvelussa pyydämme kysyjää kertomaan ikänsä juurikin sen takia, että osaamme hieman soveltaa vastauksen tiedon tasoa tai kirjoitustapaa kysyjän ikään soveltuvaksi. Haluamme täällä Fressiksessä kuitenkin painottaa sitä, että meillä ei missään nimessä ole tarkkoja ikävaatimuksia, joihin kaikkien tulisi upota. Jokaisella on oikeus päästä luotettavan terveystiedon lähteille.

Toivottavasti tämä vastaus oli hieman tarkempi 🙂

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Nimetön
Minkä ikäisille Fressis on suunnattu? Minkä ikäisille fressis on suunnattu?
Fressis

Heippa! Kiitos hyvästä kysymyksestä.

Fressiksestä löytyy tietoa kaikenikäisille nuorille.

Fressiksen asiantuntijoilta nuoret voivat kysyä tupakka- ja nikotiinituotteisiin, ruokaan, liikuntaan, uneen ja arkirytmiin, alkoholiin, aurinkoterveyteen, mielen hyvinvointiin sekä seurusteluun ja seksuaaliterveyteen liittyvistä teemoista. Vastaamme kysymyksiin kahden viikon kuluessa siitä, kun olemme ne saaneet.

Mikäli asia on kiireellinen, koskee yleisterveyttä tai lääkitystä (esim. e-pillerit, kiputilat, iho- tai vatsaoireet), ohjaamme olemaan yhteydessä kouluterveydenhuoltoon tai omaan terveysasemaan. Jos huoli tai hätä on suuri, kehotamme soittamaan hätänumeroon 112 tai ottamaan yhteyttä avoinna oleviin nuorten chat- ja puhelinpalveluihin. Niitä löytyy kootusti Netarista.

Rohkeasti vain laittamaan meille kysymystä!

Oliko vastauksesta hyötyä?