Kysymys
Mieli
Nimimerkki: H
Ikä: 13-15v
Seurusteluun liittyvä ongelma siis mulla on bf ehkä. 14v, koht 15 ja meil tulee riitoi ja meijän vanhemmat ja kaikki tietää siit et ollaa erottu ja ollaan...
Fressis

Hei ja kiitos viestistäsi!

Mikäli ymmärsin oikein, vanhempanne luulevat, että olette poikaystäväsi kanssa eronneet, mutta olette yhä yhdessä riidoista huolimatta? Riitoja tulee useimmissa seurustelusuhteissa, eli niitä ei kannata säikähtää. Seurustelusuhteiden kestävyyteen vaikuttaa kuitenkin taito keskustella ja sopia riidat. Jokainen riita on myös mahdollisuus oppia jotain ehkä uuttakin itsestä ja toisesta. Kertomasi välimatka voi aiheuttaa seurustelulle omia haasteitaan, mutta ei ole este yhdessäololle.

Viestistäsi ei käy ilmi oletteko tavanneet kasvokkain aiemmin, vai jutelleet esimerkiksi somessa. Mikäli ette ole tavanneet aiemmin, on ensimmäisestä tapaamisesta tärkeä jutella kotona. Vaikka somessa kaikki sujuisi hyvin, on tapaaminen kasvokkain eri asia. Alle 15-vuotiaana yksin julkisilla matkustamiseen tarvitaan usein myös vanhempien kirjoittama lupalappu. Välimatka on myös niin pitkä, että ilman yöpymistä se voi olla vaikea toteuttaa, jotta teille jää myös aikaa yhdessäoloon. Ihan yksinkertainen teidän tilanteenne ei siis ole.

Jäin myös miettimään miksi seurustelua tarvitsee salailla? Onko seurustelussa jotain sellaista, jota vanhempanne eivät hyväksy ja siksi salailette asiaa? Salailu kuormittaa seurustelua ja voi aiheuttaa riitoja teidän välillenne. Salailusta kiinnijääminen voi myös aiheuttaa ikäviä tilanteita kotona ja vaikeuttaa välejä vanhempien kanssa. Olisiko vanhemmille kuitenkin mahdollista kertoa seurustelusta? Voisiko tapaamista suunnitella niin, että poikakaverisi soittaisi videopuhelun, jossa vanhempiesi olisi mahdollista tutustua ja jutella hänen kanssaan? Voisitte siinä sopia käytännön järjestelyistä. Mitään suoraa ratkaisua kertomaasi tilanteeseen ei oikein ole. Voisitkin käydä halutessasi juttelemassa tilanteestasi vielä Sekasin-chatissa, jossa voit kertoa siitä lisää ja saada muitakin näkökulmia asiaan.

Tsemppiä sinulle, toivottavasti asiaan löytyy ratkaisu!

Oliko vastauksesta hyötyä?