Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Topi
Seksin harrastamisesta monen eri kumppanin kanssa Miksi jotkut paheksuvat, jos ihmisellä on useampia seksikumppaneita? Olen lukion toista luokkaa käyvä nuori mies, jolla on säännöllistä seksiä kolmen eri tytön kanssa. Olen...
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

Seksuaalisuus ja sen avoimuus voi herättää monenlaisia ajatuksia ja tunteita. Se, että jollain on useita seksikumppaneita, voi toki herättää kateutta, mutta toisen seksuaalikäyttäytyminen voi myös näyttäytyä hyvin erilaiselta omaan arvomaailmaan tai omiin toiveisiin tai tarpeisiin nähden. Joku ei koe omakseen sitä, että on useita seksikumppaneita ja joidenkin arvomaailmassa intiimi seksuaalisuus jaetaan vain yhden kumppanin kanssa. Joillakin seksuaalinen halu ei myöskään välttämättä herää ilman kiintymystä, luottamusta ja yhteyden tunnetta.  Jos oma näkemys seksistä ja seksuaalisuudesta on hyvin tiukka, voi olla vaikea kohdata erilaisia näkökulmia aiheeseen liittyen.

Asenteisiin ja ajatuksiin vaikuttaa myös se, millaista seksuaalikasvatusta on saanut: millaisia mielikuvia herättää avoin suhde useamman kumppanin kanssa ja onko hyväksyttävää toteuttaa omannäköistä seksuaalisuutta. Joillekin seksuaalisuudesta ja seksistä puhuminen on hyvin luontevaa ja arkipäivästäkin, toiset taas haluavat säädellä sitä, kuinka paljon itsestään jakaa, koska nämä asiat voivat olla hyvin arkaluontoisia. Keskeistä on kuitenkin se, että kuvailemasi tilanne on kaikille sen osapuolille sellaisenaan ok, ja että voit keskustella seksistä ja kaikesta siihen liittyvästä avoimesti jokaisen kumppanin kanssa.

Kuulostaa siltä, että jokainen teistä on tässä mukana omasta vapaasta tahdosta ja että jokainen tietää missä mennään teidän neljän välillä. Silloin muiden paheksunnat voi jättää omaan arvoonsa. Kun seksiä harrastaa useamman eri kumppanin kanssa, on entistäkin tärkeämpää huolehtia ehkäisystä ja muistaa, että vain kondomi suojaa seksitaudeilta.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?