Seksi
Nimimerkki: koiruli

Kysymyksiä rinnoista, valkovuodosta ja itsetyydytyksestä

Hei olen 13 vuotias, pari kk sit täyttänyt ja huomasin suuren eron kuukautisissa ja rinnoissani. Sen jälkeen olen itsetyydyttäny itseäni yksin monesti ja aloin huomata valkoista muhkuroista eritettä rinnoissani kun vaihdoin kireämmät liivit+ alapäästäni tulee jatkuvasti limaa voinko olla raskaana sittenkin?????…pelkään jos olenkin raskaana olen kyllä aina vaan tyydyttänyt yksin itseäni

Moi nimimerkki koiruli! Hienoa, että rohkenit laittaa meille viestiä huolistasi.

Eritteen vuotamiseen rinnoista voi olla useita eri syitä, joista osa on täysin harmittomia ja osa vaatii lääkärikäyntiä ja mahdollista hoitoa. Sinun kannattaa varmuuden vuoksi varata aika kouluterveydenhoitajalle tai kotikuntasi terveysasemalle, jolloin asiaa voidaan tutkia tarkemmin. Toisaalta mainitsit, että eritettä on alkanut tulla, kun aloit käyttää kireämpiä rintaliivejä. Eritteen vuotaminen saattaakin johtua väärän kokoisista liiveistä, jos ne puristavat ja hankaavat rintojasi. Oman mukavuutesi kannalta olisi tärkeää käyttää sopivan kokoisia rintaliivejä. Rintaliivien koko-oppaasta saat vinkkejä oikeankokoisten liivien valintaan. Lisäksi voit rintaliiviostoksilla pyytää apua myyjältä tai pyytää jonkun luotettavan aikuisen mukaasi ostoksille.

Mainitsit, että olet huomannut suuren eron kuukautisissasi. Viestistäsi ei kuitenkaan selviä, millä tavalla ne eroavat entisestä. Murrosiässä on tavallista (ja osalla vielä aikuisenakin), että kuukautiset ovat epäsäännölliset, minkä lisäksi kuukautisvuodon määrässä ja koostumuksessa voi esiintyä vaihtelua kuukautisista toiseen. Mikäli kuukautisiin liittyy voimakasta kipua tai ne toistuvasti kestävät yli seitsemän päivää, on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle. Kuukautisista voit lukea lisää Fressiksen artikkelista.

Kerroit myös, että sinulla tulee jatkuvasti limaa alapäästä. Tämä lima on mitä luultavimmin valkovuotoa, jota alkaa murrosiässä erittyä emättimestä noin 1–2 vuotta ennen kuukautisten alkamista. Valkovuodolla on tärkeä tehtävä, sillä se kosteuttaa emätintä ja pitää sen puhtaana. Valkovuodon määrä, väri, koostumus ja haju yleensä vaihtelevat kuukautiskierron eri vaiheissa.

Raskaaksi voi tulla ainoastaan, jos siemennestettä päätyy emättimeen. Tämä puolestaan edellyttäisi penis-emätinyhdyntää tai toimintakykyisten siittiöiden päätymistä muilla tavoin emättimeen. Ei siis huolta: itsetyydyksessä ei ole mahdollista tulla raskaaksi. Itsetyydytys on turvallinen tapa tutustua omaan nautintoon, ja jokaisella on oikeus nauttia omasta kehostaan.

Iloista ja aurinkoista alkavaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?