Seksi

Näin järjestät oman Kesäkumikiskan

Kesäkumi-kampanjan tarkoituksena on edistää nuorten seksuaaliterveyttä lisäämällä luotettavaa tietoa seksitaudeista ja niiltä suojautumisesta, ei-suunnitellun raskauden välttämisestä sekä seksitautien testaamisesta. Lisäksi haluamme kampanjassa lisätä nuorten turvaseksitaitoja ja vahvistaa myönteistä asennetta kondomin ja suuseksisuojan käyttöä sekä seksitautitesteihin hakeutumista kohtaan.

Näin järjestät oman Kesäkumikiskan

Kampanjan viesti on, että turvallinen seksi kuuluu kaikille ja kaikenlaisen seksin tulee jokaisella seksikerralla olla kaikin tavoin turvallista. Nuorisoalan toimijana sinä voit olla mukana vahvistamassa tätä viestiä järjestämällä toiminnassanne oman kesäkumikiskan ja sen ympärille seksuaaliterveyttä edistävää yhteistä toimintaa.

Toimi näin

 • Tilaa tällä lomakkeella kesäkumeja toimintaanne (max. 200 kumia per organisaatio).
 • Suunnittele millainen toiminta toimisi just teillä!
  Seksiin ja seksuaalisuuteen painottuva teemailta, pakohuonepeli teemalla “näin suojaudut seksitaudeilta” tai vaikka rastirata, missä harjoitellaan turvaseksitaitoja kuten kondomin asettamista oikein, kondomeista suuseksisuojien tekemistä tai omien rajojen sanoittamista. Tässä asiassa saa käyttää mielikuvitusta – tärkeintä on mahdollistaa kaikille turvallinen ja sensitiivinen tila, jossa saa kysyä, oppia ja osallistua mukaan ennen kaikkea omana itsenään! Yhtä lailla toiminta voi myös olla ihan vain keskustelua nuorten kanssa kondomeja jaettaessa. Apuna tähän voi käyttää esimerkiksi Kesäkumikiskalta tuttuja Naimamaisteri-testiä tai Kondomiajokorttia.
 • Jakakaa omalla Kesäkumikiskallanne kesäkumeja.
  Haluamme painottaa, että keskustelu ja tiedon jakaminen ovat Kesäkumi-kampanjan ytimessä ja toivomme, että huomioitte ne kondomeja jaettaessa. Tiedon jakamiseen kannattaa hyödyntää Fressiksen sivuja Seksi – Fressis josta nuoret saavat tietoa, vinkkejä ja vastauksia seksuaaliterveys –aiheissa.
 • Ohjaa nuoret seuraamaan Kesäkumia somessa – seuraa itsekin!
  @kesakumivirallinen: TikTok | Instagram | Facebook
 • Lataa tästä tietopaketti seksuaaliterveydestä
  Tietopaketti sisältää perus infoa ja käytännön vinkkejä työsi tueksi.

Turvallisia, hauskoja ja hyviä kohtaamisia yhdessä nuorten kanssa!

Katso myös

Artikkeli
Seksi

Kesäkumi-kampanja

Tutustu Kesäkumi-kampanjan tavoitteisiin, fiilistele kesäkumibiisejä tai testaa vaikka tietosi seksuaaliterveydestä!