Seksi
Nimimerkki: 15v tyttönen

Voiko 15-vuotias harrastaa seksiä 17-vuotiaan kanssa?

Kysymykseni olisi että voiko 15-vuotias harrastaa seksiä 17-vuotiaan kanssa? Olen kuullut jostain laista että alle 16-vuotias ei saisi harrastaa seksiä yli 16-vuotiaan kanssa. Meille molemmille seksin harrastaminen olisi okei joten saammeko me harrastaa seksiä?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Laki jonka mainitset, liittyy suojaikärajaan. Suojaikäraja tarkoittaa sitä, ettei alle 16-vuotiaalle saa tehdä seksuaalisia tekoja tai olla tämän kanssa yhdynnässä. Suojaikärajan tarkoituksena on antaa rikosoikeudellista suojaa muun muassa seksuaaliselta hyväksikäytöltä. Tähän lakiin liittyy kuitenkin seurustelusuhteita koskeva rajoitussäännös. Tämän rajoitussäännöksen mukaan seurustelevien nuorten väliset seksuaaliset teot tai yhdynnät eivät ole rangaistavia tekoja, vaikka seurustelusuhteen nuorempi osapuoli olisi alle 16-vuotias. Nuorten tulee kuitenkin olla sekä henkiseltä että fyysiseltä kehitykseltään lähellä toisiaan, ja molempien tulee olla suostuvaisia seksiin.

Näinpä siis teidän tapauksessanne, jos molemmat haluatte ja olette suostuvaisia seksiin, on ihan ok harrastaa seksiä. Muistattehan ehkäisyn! On mukavampi nauttia seksistä, kun ei tarvitse huolehtia raskauden tai seksitautien riskistä.

Lue lisää suojaikärajasta täältä ja suostumuksesta täältä.

Mukavaa alkavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?