Tupakka
Nimimerkki: Tampereenpoika

Sikarin haitat

Olen polttanut vuodessa noin 2 kuubalaista sikaria. En ole kokenut paljoa haittavaikutuksia, lievää päänsärkyä vähän polton jälkeen, mutta koen mukavana, eikä ole tullut addiktiota. Onko tästä jotain haittaa? Olen 15

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että pohdit sikarin haittavaikutuksia! Sikarit ovat nikotiinia sisältäviä tupakkatuotteita, ja nikotiini (+ muut sikarin sisältämät myrkylliset aineet) imeytyvät elimistöön suun limakalvoilta. Eli vaikka sikarin savua ei useinkaan hengitetä keuhkoihin, ei se tarkoita sitä, etteikö sikarin sisältämät myrkylliset aineet pääsisi imeytymään elimistöön.

Kysyit, onko polttamisestasi jotain haittaa ja kerroit polttaneesi kaksi kuubalaista sikaria vuoden aikana. Tupakkatuotteille ei ole olemassa mitään turvarajaa ja kaikki käyttö on haitallista elimistölle. Yksittäinen tupakointikerta kuljettaa elimistöön tervaa, häkää ja lukuisia muita myrkyllisiä aineita. Nikotiini nostaa hetkellisesti verenpainetta ja toistuva käyttö voi haitata aivojen normaalia kehitystä. Voit käydä lukemassa lisää nikotiinin haitoista täältä. Mitään pysyviä haittoja muutaman polttamiskerran takia tuskin on kuitenkaan aiheutunut. Olet kuitenkin vielä kasvavassa iässä, joten suosittelen, että pysyt jatkossa erossa kaikista tupakkatuotteista ja muistakin päihteistä hyvinvointisi sekä normaalin kasvun ja kehityksen takia.

Kivaa kesän odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?