Seksi
Nimimerkki: 13vtyttö
Ikä: 13-15v

Kuukautisten alkaminen

Moi! Oon 13v tyttö ja mulla on ollu valkovuotoo jo suurinpiirtein 2 vuotta. Mulla on paljon karvotusta kainalois ja alhaalla, mul on kasvanu rinnat jo yli 2 vuotta mut ne kasvaa vielä. Mulla ei oo ollu kasvupyrähdystä vielä mut terkka sano et se on alkanu (vaikka toi oli varmaan marras tai syyskuussa) ja mun äidillä alko menkat 13v. Voiko tosta mitenkään arvioida et kauan siihen menee et ne alkaa kun haluisin olla valmis.

Hei nimimerkki 13vtyttö,

kiitos yhteydenotostasi. Hienoa, että otat selvää mieltä askarruttavista asioista. Kuvailemasi perusteella murrosikäsi on alkanut, hieno juttu! Kuukautisten alkamista on kuitenkin mahdotonta ennustaa. Usein kuukautiset alkavat kiivaimman pituuskasvuvaiheen jälkeen ja valkovuodon tuleminen on myös merkki siitä, että keho valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Ei siis huolta, kyllä kuukautiset sieltä vielä alkavat. 😊 Voit lukea kuukautisista lisää Väestöliiton artikkeleista ja muista Fressiksen vastauksista kuukautisia koskeviin kysymyksiin.

Viestistäsi käy ilmi, että haluaisit tietää koska kuukautiset alkavat, jotta voit olla siihen valmis. Uskon, että olet valmis kuukautisiin niiden alkaessa, koska mietiskelet niitä jo nyt. Voit valmistautua niiden alkamiseen myös esimerkiksi lukemalla niistä lisää yllä linkkaamistani paikoista. Voit katsoa myös YLE Areenasta murrosiästä kertovaa sarjaa, jonka löydät täältä.

Voisitkohan ottaa kuukautiset puheeksi myös äitisi tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa? Heiltä voisit saada vastauksia muihin mielessäsi oleviin kysymyksiin. 😊 Voit myös aina laittaa meille uuden kysymyksen. Kuukautisista voit jutella hyvin myös kouluterveydenhoitajan kanssa.

Oliko vastauksesta hyötyä?