Seksiä on monenlaista

Itsetyydytys eli sooloseksi

Itsetyydytys on seksuaalisen mielihyvän ja hyvän olon tuottamista itselle, hellien ja hyväillen.  Itsetyydytyksen avulla voi tutustua rauhassa omaan seksuaalisuuteen, sukuelimiin ja kokeilla miltä mikäkin kosketus tai hyväily tuntuu. Itsetyydytyksessä voi käyttää fantasiointia ja mielikuvitusta.

Jokainen päättää itse, haluaako hyväillä itseään vai ei, kuinka usein ja millä tavalla. Itsetyydytykseen ei liity terveysriskejä ja se on todellista turvaseksiä, koska siihen ei liity seksitautien tai raskauden riskejä.

Hyväilyseksi

Hyväilyseksin tarkoituksena on läheisyyden kokeminen, omaan ja kumppanin kehoon tutustuminen. Hyväilyseksi on hetki, jolloin kumppanit voivat tutustua kiireettä toisiinsa.  Kumppania voi kosketella esimerkiksi kehon herkiltä alueilta, joita ovat mm. niska, huulet, rinnat, peppu, sukupuolielinten alue ja reidet.

Hyväilyä voi kokeilla käsin hieromalla, silittämällä, painamalla tai hellästi puristamalla. Suulla voi myös ihastuttaa toista; kutittele kielellä tai pussaile. Kysy ja kerro mikä tuntuu hyvältä!

Hyväilyseksi on turvallista, kun suuseksissä käytetään suojaa, eli peniksen päälle kondomi ja emättimen suojaksi joko halkaistu kondomi tai apteekista ostettava suuseksisuoja.

 

View this post on Instagram

 

❗️Tiesitkö, että kondomista voi tehdä helposti suuseksisuojan.❗️ 1. Ota kondomi pakkauksesta 2. Leikkaa siitä umpinainen pääty pois 3. Leikkaa rinkula yhdestä kohdasta auki 4. Levitä suorakulmaksi, suoja on valmis. Suuseksissä levitetty kumi asetetaan hyväiltävän sukuelimen tai anaalialueen päälle ja suulla hyväillään kumin päältä.❣️#kesäkumi #kumipuku #suuseksisuoja

A post shared by Fressis (@fressis.fi) on

Yhdyntäseksi

Yhdyntä on yksi seksin tapa, jossa esimerkiksi miehen penis työnnetään emättimeen tai anaaliaukkoon. Seksi ei ole velvollisuus eikä suoritus. Yhdynnän aikana nautitaan läheisyydestä ja toisen kehosta. Yhdyntää edeltää esileikki tai hyväilyseksi, joka kiihottaa ja valmistaa molempia yhdyntäseksiin.

Millainen on eka kerta? Lue lisää seksistä Väestöliiton sivuilta