Tee päätös

Harkitsetko nuuskan käytön lopettamista?

Nuuska on tupakkatuote. Mahtavaa, jos olet alkanut pohtia nuuskan käytön lopettamista tai vähentämistä!

Päätöksenteossa voi auttaa, kun pohtii seuraavia kysymyksiä:

Miksi haluat lopettaa nuuskan käytön? Onko nuuska asia, josta voisit luopua?Mitä huonoja asioita nuuska tuo elämääsi? Mitä hyviä asioita tai etuja saat nuuskasta? Mikä motivoi sinua lopettamaan nuuskan käytön?

On tärkeää, että haluat itse lopettaa nuuskan käytön. Siksi sinun on hyvä vaikka kirjata ylös niitä syitä, miksi haluat lopettaa. Se vahvistaa päätöstäsi ja motivaatiotasi ja pääset helpommin yli hankalista hetkistä.

Kun huomaat olevasi valmis luopumaan nuuskasta, tee rohkeasti lopettamispäätös. Aloita valmistautumalla lopettamishetkeen.

Lue seuraavaksi: Valmistaudu lopettamiseen

Lue myös nämä

Erovirasto-app

Apua tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen. Lue lisää
Nuuska
Testaa nuuskariippuvuutesi

Testaa nuuskariippuvuutesi

Käytätkö päivittäin nuuskaa? Tee tämä nuuskariippuvuustesti

Valmistaudu

Valmistaudu nuuskan käytön lopettamiseen näiden toimiviksi todettujen vinkkien avulla: 1. Päätä päivämäärä, jolloin lopetat nuuskan käytön Voit valita minkä tahansa... Lue lisää

Nikotiiniriippuvuus

Nikotiini imeytyy verenkiertoon ja saavuttaa aivot noin seitsemässä sekunnissa. Kun nikotiinia käyttää toistuvasti, se muuttaa aivoja. Sietokyky eli toleranssi kasvaa ja... Lue lisää
NuuskaSähkötupakkaTupakka

5 faktaa nikotiinista

Nikotiini on myrkky, jolla on monia pahoja vaikutuksia aivoihin ja elimistöön.

LiikeLopettamisen tukiNuuska

5 vinkkiä keskittymiseen ilman nuuskaa

Nuuskan käyttäjä saattaa kokea nuuskan käytön rentouttavan tai lisäävän keskittymiskykyä. Tunne johtuu siitä, että keho on tottunut nikotiiniin, jolloin uusi nuuska-annos helpottaa vieroitusoireita. Keskittymiseen on monia parempia keinoja kuin nuuska. Lue asiantuntijan vinkit keskittymisen parantamiseen.