Olet nyt päättänyt lopettaa nuuskan käytön. Ota päivä kerrallaan, usko itseesi ja pidä päätöksestäsi kiinni!

Nuuskan käytön lopettamiseen voi liittyä vieroitusoireita. Oireet ja niiden voimakkuus ovat yksilöllisiä. Toisilla vieroitusoireet ovat voimakkaita ja toiset taas pääsevät hyvin lievillä vieroitusoireilla. Mahdollisia vieroitusoireita ovat: ärtyisyys, levottomuus, alakuloisuus, unettomuus, keskittymisvaikeudet, tupakanhimo, kasvanut ruokahalu, hikoilu ja päänsärky.

Muista, että vieroitusoireet helpottavat päivä päivältä! Selviydyt niistä paremmin, kun nukut riittävästi, liikut ja syöt terveellisesti. Voit korvata nuuskan esim. purukumilla, sokerittomilla pastilleilla, vähäkalorisilla välipaloilla.

Jos sinun on mahdoton kestää vieroitusoireita, kysy kouluterveydenhoitajalta tai lääkäriltä, voisiko nikotiinikorvaustuotteista olla sinulle apua. Alle 18-vuotiaat saavat nikotiinikorvaustuotteita vain reseptillä.

Nuuskaaminen on tapa, josta pääset eroon opettelemalla tilalle uusia tapoja. Kun mielesi tekee nuuskaa, ajattele muita asioita ja kehitä itsellesi tekemistä: soita ystävällesi, lähde ulos tai tee jotain muuta mukavaa. Etsi itsellesi uusia innostavia juttuja ja harrastuksia.

Lue seuraavaksi: Pysy nuuskattomana

Lataa Erovirasto-appi, jossa saat tukea lopettamiseen!

Lue myös nämä

Artikkeli
Nuuska

10 x näin eroon nuuskasta

Nuuskaamisen lopettaminen: tee elämäsi paras päätös ja heivaa nuuska huulestasi lopullisesti.

Artikkeli
LiikeLopettamisen tukiNuuska

Korvasin nuuskan ulkoilulla, purkalla ja ruualla

Entinen jalkapalloilija ja nykyinen ultrajuoksija Juuso Simpanen, 26, ei voisi enää kuvitella käyttävänsä nuuskaa. Kun Juuso oli jalkapallouransa huipulla, nuuska oli kuitenkin osa päivittäistä arkea. ”Se oli vähän semmoista yhteisöllisyyttä kavereiden kanssa. Kovan treenin tai ruuan jälkeen käytettiin nuuskaa.” Juuso lopetti nuuskan käytön seitsemän vuoden jälkeen.