Huomioithan, että emme vastaa lääkityksiin liittyviin kysymyksiin (esim. E-pillerit).Olethan yhteydessä lääkityksen määränneeseen paikkaan tai omaan terveysasemaasi.

Kysymykset haulla: esinahka Tyhjennä valinta
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Joakim
Ikä: 13-15v
Peniksen peseminen Voiko olla haitaksi, jos pesee esinahan alta kaksi kertaa päivässä, eli aamulla ja illalla? Minulla erittyy niin usein touhutippoja, kun seksuaaliset ajatukset valtaa mielen,...
Fressis

Moi nimimerkki Joakim! Hienoa kuulla, että pidät huolta hygieniastasi.

Murrosiässä peniksestä alkaa erittyä esiliukastetta (ns. touhutippoja) ja tulla siemensyöksyjä. Lisäksi esinahan alle voi muodostua valkoista rasvaista eritettä, jonka tarkoitus on pitää penis kosteana. Tätä kutsutaan smegmaksi eli esinahkataliksi. Myös se voi aiheuttaa hajua peniksessä.

Voit aivan hyvin pestä peniksesi aamuin illoin, mikäli koet sille tarvetta. Huomioithan kuitenkin, ettet käytä saippuaa terskan ja esinahan alta pesuun, sillä saippua voi kuivattaa limakalvoja. Pelkkä lämpimällä vedellä peseminen siis riittää.

Iloista syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: 14 Mikaela
Ikä: 13-15v
Kysymyksiä seksin aloittamiseen liittyen Olen miettinyt seksiin liittyviä asioita, jotka ovat ehkä omallakin kohdalla pian edessä. Voiko poika olla yhdynnässä, jos esinahka on niin tiukka, ettei sen alta...
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

Yhdyntäseksi kyllä onnistuu, vaikka esinahka on tiukka. Jotkut kokevat, että kondomin laittaminen voi tuntua hieman vaikeammalta tai kokea, ettei kondomi pysy hyvin, jos esinahkaa ei saa vedettyä kunnolla taakse. Kondomeja on kuitenkin erilaisia ja kondomin voi laittaa myös esinahan päälle tarvittaessa. Tiukkaa esinahkaa voi yrittää venytellä päivittäin kevyesti ja varovasti. Ei kuitenkaan niin, että se tuottaa kipua. Tässä voi apuna käyttää esimerkiksi perusvoidetta/ rasvaa tai liukuvoidetta. Suihku on esimerkiksi hyvä paikka liikutella esinahkaa.

On hyvä kuulla, että pohdit hygienia-asioita ja peniksen hygieniasta onkin hyvää pitää huolta, muutenkin kuin seksiin liittyen. Pohdit voiko penistä pestä liian usein. Vesipesu/huuhtelu on hyvä tehdä päivittäin. Mietoa pesuainetta (pH alle 7) voi toki käyttää, mutta joillakin se kuivattaa ihoa turhaan – kuten myös, jos penistä pesee monta kertaa päivässä. Peniksen hygieniasta huolehtimiseen riittää useimmiten vesipesu kerran päivässä.

Lähtökohtaisesti genitaalialueet on hyvä pestä ennen ja jälkeen seksin, se on hygienia-asia, mutta myös mukavuusasia. Joskus tilanne voi olla sellainen, ettei pesuille pääse tai ehdi, mutta tämä ei ole vaarallista tai haitallista.

Pohdit myös, mistä tietää, että tyttö on valmis yhdyntäseksiin. Paras tapa on varmasti kysyä asiasta ja varmistaa, että se on asia, jota molemmat haluavat. Suosittelen että tutustut vielä tähän artikkeliin suostumuksesta. Kun emätin on kiihottunut, se myös tuntuu märältä ja liukkaalta, jolloin yhdyntäseksi onnistuu paremmin. Tässä voi käyttää apuna myös liukuvoidetta tarpeen mukaan. Kaikista tärkeintä on kuitenkin asiasta keskustelu seksikumppanin kanssa! 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: En tiiä
Ikä: 13-15v
Onko normaalia, että esinahka rullautuu? Onko normaalia, että kun vedän esinahkan taakse se rullaantuu eikä pysy takana erektiossa. ja kondoomin kanssa se vaan rullaantuu peniksen ja esinahkan väliin. Kun...
Fressis

Moi nimimerkki En tiä,

kiitos viestistä. Kertomasi perusteella esinahkasi vaikuttaa normaalilta. Usein esinahkan liikkuvuus lisääntyy murrosiässä, mikä helpottaa muun muassa terskan ja esinahan alta pesemistä.

Esinahkat ja niiden toiminallisuus eroavat eri ihmisten välillä. Eroja on muun muassa siinä, kuinka ”paljon” esinahkaa on ja kuinka liikkuva se on. Sekin on tavallista, että esinahkaa voi liikutella peniksen päällä, vaikka se on erektiossa. Tähän liittyy sinulla ehkä jotain pulmaa, mutta en saa täysin ajatuksistasi kiinni, mitä viestilläsi tarkoitat. Suosittelinkin sinua ottamaan yhteyttä Väestöliiton seksuaalineuvontachattiin, josta voit keskustella asiasta tarkemmin seksuaalineuvojan kanssa. Voit keskustella asiasta myös Poikien Puhelimessa.

Jos esinahkaa on runsaasti ja kondomi on puolestaan liian iso, voi ongelmaksi tulla kondomin paikoillaan pysyminen. Usein siihen voi vaikuttaa hankkimalla napakamman, ympärysmitaltaan pienemmän kondomin. Hieman tiukempi kondomi estää paremmin esinahkan liikkumisen ja kondomin pois rullaantumisen seksin aikana. Hienoa, että olet käyttänyt seksissä kondomia!

Toivottavasti vastauksesta on sinulle apua. Jos haluat jutella asiasta lisää, se onnistuu edellä mainituissa Väestöliiton nuorille suunnatuissa palveluissa.

Mukavaa kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: J o
Ikä: 13-15v
Mitä tehdä, että saisi peniksestä hajun pois? Penikseni haisee. Pesen sen joka toinen päivä huolellisesti esinahan alta mutta haju ei tunnu lähtevän. Tämä on jatkunut jo hetken aikaa. Peniksessä on esinahan...
Fressis

Heippa! Kiitos kysymyksestäsi.

Hienoa, että olet huolehtinut hygieniastasi ja pessyt penistä huolellisesti myös esinahkan alta. Kerrot peniksesi haisevan ja pohdit mistä se voisi johtua.

Penis on suositeltavaa pestä päivittäin ja aina hikoilun jälkeen lämpimällä vedellä ilman saippuaa tai muita pesuaineita. Pesun jälkeen penis on hyvä kuivata huolellisesti. Jos iho tuntuu kuivalta tai ärtyneeltä, voi siihen laittaa pesun ja kuivaamisen jälkeen mietoa ihoöljyä tai perusvoidetta, joita saa apteekista.

En valitettavasti osaa arvioida sitä, mitä mainitsemasi kellertävät pilkut peniksessä voisivat olla, tai mikä voisi olla hajun syy. Suosittelenkin, että menet juttelemaan näistä vielä kouluterveydenhoitajan tai jonkun muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. He pystyvät arvioimaan tilannetta paremmin ja kertomaan, mikä voisi auttaa. Joskus tällaisten vaivojen taustalla voi olla myös jokin infektio, kuten esimerkiksi hiiva- tai bakteeritulehdus tai balaniitti, joita voidaan hoitaa lääkkeillä.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Poika 12v
Ikä: 9-12v
Esinahan taakse vetäminen Onko normaalia että kun vedän esinahan taakse niin se ei ihan mene kokonaan taakse asti vaan jää terskan pinalle tai kun kaverit kertoivat että...
Fressis

Moi! Esinahan kireys mietityttää monia muitakin ikäisiäsi nuoria, joten olipa hyvä, että laitoit meille viestiä!

Esinahalla on tärkeä tehtävä, sillä se auttaa suojaamaan terskaa mm. bakteereilta, lämpötilojen vaihtelulta ja hankaukselta. Lisäksi esinahka auttaa pitämään terskan kosteana ja tuntoherkkänä. Penikset ja esinahat ovat hyvin yksilöllisiä: ihmisestä riippuen esinahka voi peittää koko terskan, osan siitä tai terska voi olla kokonaan näkyvillä.

Kaikilla pienillä lapsilla esinahka on vielä kireä, mutta yleensä se alkaa väljentyä viimeistään murrosiän alussa tai sen aikana. Tuolloin esinahan ja terskan väliset kiinnikkeet alkavat häipyä, jolloin esinahkaa pystyy liikuttamaan ja vetämään taaksepäin. Sinä olet vielä suhteellisen nuori, 12-vuotias, joten voi olla, että esinahan ja terskan väliset kiinnikkeet eivät ole vielä täysin poistuneet ja asia muuttuu murrosiän edetessä pidemmälle.

Joillakin esinahka kuitenkin jää kireäksi, eli sitä ei saa vedettyä terskan taakse. Tämä itsessään ei ole haitaksi, mutta jos ahtaasta esinahasta aiheutuu esimerkiksi tulehduksia esinahan alle tai kipua peniksen jäykistyessä tai itsetyydytyksen aikana, tarvitaan hoitoa. Pohdit sitä, tarvitseeko sinulle tehdä ympärileikkausta eli esinahan poistamista. Suomessa kyseistä toimenpidettä ei nykyään tehdä kovinkaan herkästi, vaan ensiksi suositellaan esinahan kireyden hoitamista itse. Itsehoidossa esinahkaa voi yrittää löystyttää venyttelemällä sitä varovasti ja hellästi terskan taakse esimerkiksi suihkun tai itsetyydytyksen yhteydessä mietoa perusvoidetta tai liukuvoidetta apuna käyttäen. Venyttelyn ei kuulu sattua, joten oman kehon kuunteleminen on tärkeää. Jos venyttelystä ei ole apua ja esinahan kireys aiheuttaa sinulle kipua, tulehduksia tai muuta haittaa, kannattaa varata aika esimerkiksi kouluterveydenhoitajalle tai lääkärille, joka osaa auttaa sinua asiassa eteenpäin.

Jos haluat, voit käydä lukemassa lisää esinahan kireydestä, venyttelystä ja hoidosta Sexpon artikkelista. Viestisi perusteella kuitenkin vaikuttaa siltä, että ainakin näin aluksi voit rauhassa vielä seurailla tilanteen etenemistä ja halutessasi välillä venytellä esinahkaasi.

Hauskaa alkavaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Jore
Onko outoa pestä pippeli huolellisesti liikkatunnin jälkeen? Onko jotenkin outoa, kun pesen liikkatuntien jälkeen suihkussa aina pippelini myös esinahan alta? En ole huomannut kenenkään muun tekevän niin, jota ihmettelen. Ikään kuin...
Fressis

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Ei ole yhtään outoa, vaan toimit mallikkaasti ja täysin oikein pestessäsi pippelin myös esinahan alta, näin se kuuluukin tehdä.

Pohdinnassasi siitä, mikseivät kaikki näin toimi, voi olla myös perää. Jotkut voivat kokea liikkatunnin jälkeisen suihkutilanteen kiusalliseksi tai noloksi, ja siksi käyvät vain pikaisesti suihkussa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö he pesisi pippeliä koskaan esinahan alta. Saattaa olla, että perusteellisempi pippelin pesu on joillekin mukavampi tehdä kotona 🙂 Kaikilla ei myöskään välttämättä liiku esinahka kunnolla taakse, ja silloin pesu riittää sinne mihin asti esinahka liikkuu ja vesi pääsee.

Intiimihygieniasta huolehtiminen on erittäin tärkeää, ja tyttöystäväsikin sitä varmasti arvostaa 🙂 On siis todella hienoa, että pidät siitä hyvää huolta. Jatka samaan malliin!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Mc kikla
Onko normaalia että terskassa on finnejä? Onko normaalia että terskassa on finnejä/syyliä/sieniä? Sattuu ihan tosi paljon.
Fressis

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi.

Kuten muuallakin päin kehoa, on tavallista, että myös peniksen ihoalueilla on erilaisia näppylöitä, kuten finnejä. On myös yleistä, että terskassa on helmiäisnystyjä, eli helmipapuloita, joista ei tarvitse olla huolissaan, ja joille ei tarvitse myöskään tehdä mitään.

Sen sijaan muunlaisista iho-oireista suosittelen sinua olemaan yhteydessä lääkäriin, jotta saat niihin oikeanlaisen avun ja hoidon. Etenkin jos niihin liittyy kutinaa, kuumotusta tai kipua, kuten itsekin kerrot tähän liittyvän. Jos sinulla on ollut kondomilla suojaamatonta seksiä, suosittelen vahvasti, että hakeudut myös seksitautitesteihin.

Yleisesti peniksen ihoalueiden oireilua voi ehkäistä ja helpottaa huolehtimalla peniksen pesemisestä päivittäin lämpimällä vedellä (huolellisesti myös esinahkan alta). Saippuaa tai muita pesuaineita ei tulisi käyttää, koska ne voivat ärsyttää herkkää ihoa. Jos pesuainetta haluaa välttämättä käyttää, tulee sen olla intiimialueelle soveltuvaa (pH alle 7). Pesun jälkeen on tärkeää kuivata penis huolellisesti ja vaihtaa jalkaan puhtaat kalsarit. Jos penis tuntuu kuivalta, voi siihen laitaa pesun ja kuivaamisen jälkeen myös neutraalia perusvoidetta tai ihoöljyä.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: dflkgjdk
Mitä tehdä jos tulee kivulias erektio? Mitä tehdä jos tulee todella kivulias erektio?
Fressis

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi. Siihen on tosin hieman haastava vastata pystymättä keskustelemaan asiasta kanssasi tarkemmin.

Lähtökohtaisesti erektion ei tulisi olla kivulias. On kuitenkin mahdollista, että erektio voi esimerkiksi pitkittyessään aiheuttaa kipua. Myös ahdas/kireä esinahka voi aiheuttaa kipua peniksen jäykistyessä. Kireän esinahkan tunnistaa siitä, että esinahkaa ei saa kunnolla vedettyä terskan taakse. Esinahka irtoaa terskasta ja tulee väljemmäksi murrosiän kehityksen myötä, mutta on tavallista, että joillain esinahka on kireämpi kuin toisilla. Asialle ei useimmiten tarvitse tehdä mitään, koska esinahan liikkuvuus kyllä helpottaa ajan kanssa, mutta jos se aiheuttaa toistuvaa haittaa (kuten mainitsemaasi kipua erektiossa tai vaikeuksia pestä penistä), tulisi siitä hakeutua lääkäriin.

Pohdit mitä tulisi tehdä, jos tulee todella kivulias erektio. Suosittelisin, että koitat yrittää saada erektion silloin laskemaan. Siihen voi auttaa esimerkiksi kylmässä suihkussa käyminen tai jonkinlainen liikkuminen, kuten portaissa kävely. Myös terskasta puristaminen saattaa auttaa erektion laskemiseen.

Tärkeää on myös pohtia sitä, ovatko erektiosi kivuliaita useinkin? Jos ovat, olisi hyvä, että asiaa tutkittaisiin ja siksi kehotankin sinua hakeutumaan siitä lääkäriin, tai edes kouluterveydenhoitajan vastaanotolle. On luonnollista, että erektio tuntuu voimakkaana paineena, mutta todella kivulias erektion ei kuitenkaan kuuluisi olla.

Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Huolissaan14v
Esinahkan irtoaminen terskasta Moro, oon 14v poika ja haluaisin tietää yhden asian. Joku 2v sitten kun esinahka sillee ”irtosi” terskasta niin sitä terskan reunaa silloin vähän kirveli....
Fressis

Hei nimimerkki Huolissaan,

Voit nukkua yösi rauhassa! Kerrot olevasi 14v poika. Tuossa iässä hormonit kypsyttävät kudoksia ja penis kasvaa ja muuttuu. Esinahka saattaa todellakin olla ahdas ja kiinnikkeinen, mutta esinahka irtoaa terskasta luonnollisesti omalla ajallaan, juuri niin kuin kerroit.

Olet toiminut neuvokkaasti tilanteessasi. Menettelit ihan oikein kun laitoit 1- prosenttista hydrokortisonia, kun kirveli. Voi olla että ihan tavallinen perusvoidekin olisi riittänyt, mutta eipä tuo virhe ollut. Hienoa, myös, että otit meihin yhteyttä, koska olit huolissasi, etkä jäänyt pähkäilemään asiaa yksinäsi. Kerroit huolesi asiallisesti ja selkeästi.

Olet myös lukenut hydrokortisonista ihan oikein. Sen pitkäaikainen käyttö todellakin ohentaa ihoa. Ja jos sitä levittää oikein laajasti ympäri kehoa, siitä voi imeytyä merkittäviä määriä verenkiertoon. Silloin hydrokortisonista voi tulla isompiakin haittavaikutuksia. Koska kuitenkin laitoit hydrokortisonia pelkästään penikseesi, tätä imeytymishuolta ei ole.

Koska et ole nyt huomannut mitään haittavaikutuksia, ihosi ei selvästikään ole kärsinyt. Ihon ohenemisen huomaa kyllä. Vastaisen varalle ehdotan, että käytät lääkevoidetta vain niin pitkään kuin huomaat vaivaa, ja korkeintaan pari päivää sen päälle, pääsääntöisesti ei yli yhtä viikkoa.

Mukavaa alkuvuotta sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: ymmällään12
Miten saan pippelin tottumaan kosketukseen? Kun lasken esinahkaani, pippelin pää tuntuu todella oudolta ja mitä pidemmälle vedän sitä alas, sitä epämukavammalta se tuntuu. Ainoa miten pystyn esinahkaa vetämään on...
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

Pippelin pää, eli terskan alue voi olla alkuun hyvin arka ja esinahan tarkoitus onkin suojata herkkää aluetta. Ajan myötä tunnekokemus kuitenkin muuttuu. Kuvaat, että esinahan vetäminen taakse tuntuu epämukavalta. Voi olla, että esinahka on vielä kireä. Esinahan ja terskan väliset kiinnikkeet häviävät hitaasti lapsuuden aikana ja esinahka löystyy useimmiten itsestään murrosiän alkuun mennessä. Kasvaessa esinahka väljenee ja löystyy niin, että sitä pystyy liikuttamaan ja vetämään taaksepäin. Kireästä esinahasta ei ole haittaa, ellei se aiheuta toistuvia tulehduksia tai vaikeuta virtsaamista. Esinahan kireys lapsuudessa ja nuoruudessa on täysin normaalia, mutta aikuisilla se vaatii hoitoa.

Esinahan liikuttelua voi kokeilla vaikka joka päivä, vähän kerrallaan. Kerrot, että suihkussa ollessa tämä tuntuu helpommalta, voit jatkaa sitä hyvin! Voit kokeilla käyttää myös hajutonta kosteusvoidetta tai liukastevoidetta samalla kun kosketat penistä. Jos esinahka ei tahdo tulla terskan yli takaisin, kannattaa puristaa lujasti terskasta ja silloin erektio yleensä lakkaa ja esinahan saa vedettyä paikalleen. Myös kylmällä vedellä suihkuttelu yleensä auttaa. Muistathan kokeilla liikuttelua hellävaraisesti, ei väkipakolla.

Kuvaat, että pippelissä on jotain valkoista. Jos esinahka on kireä, voi pippelin kunnollinen peseminen tuntua hankalalta. Usein pelkkä vesipesu riittää, mutta apuna voi käyttää myös ihoöljyä tai mietoja pesuaineita, joiden pH on alle 7. Terskan alapuolella voi olla myös valkoisia näppylöitä, helmiäisnystyjä, jotka ovat vaarattomia. Ne voivat hävitä ajan kanssa tai jäädä terskan tyveen myös aikuisuudessa.

Voit lukea lisää esinahasta täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Hei
Ahdas esinahka ja arka terska Kuuluuko seksissä esinahka olla terskan takana? Saan terskan taakse mutta se vähän tuntuu epämiellyttävältä. Ehkä esinahka on vähän ahdas? Mutta onko normaalia että terskani...
Fressis

Moikka nimimerkki Hei,

kiitos yhteydenotosta. Hyvä, että pyydät neuvoa mieltä askarruttavaan asiaan. Usein esinahka vetäytyy terskan taakse peniksen ollessa erektiossa. Kuitenkin peniksiä ja esinahkoja on monenlaisia, joten esinahka voi peittää myös terskan erektiossa. Tämä voi liittyä pitkään ja/tai kireään esinahkaan. Asialle ei välttämättä tarvitse tehdä mitään, ellei siitä ole haittaa, mutta jos se estää seksin, tai saa aikaa terskan tulehduksia, niin asiaan kannattaa hakea apua lääkäriltä.

Kertomasi perusteella suosittelenkin, että kävisit lääkärissä, sillä kerrot terskasi olevan arka ja sen koskettamisen tekevän kipeää. Voisi olla hyödyllistä saada lääkärin arvio esinahan liikkuvuudesta ja terskasta, sekä hoito-ohjeet jatkoon. Jos esinahka on sillä tavoin ahdas, että sen alta ja terska on hankala puhdistaa, niin terskaan voi tulla myös tulehdusta, joka voi aiheuttaa kipua tai epämiellyttävää tunnetta.

Voit hakeutua lääkärin vastaanotolle terveysasemalle tai vaikka opiskelija-/työterveyshuollon kautta. Voit lukea tarkemmat ohjeet lääkäriajan varaamiseksi Väestöliiton artikkelista ”Miten pääsee lääkäriin?

Toivottavasti vastauksesta on sinulle apua. Jos haluat keskustella asiasta vielä lisää, niin se onnistuu Väestöliiton Seksuaalineuvontachatissa tai Poikien Puhelimen palveluissa.

Hyvää jatkoa ja mukavaa joulunaikaa sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Mietteliäs
Miksi esinahka rullautuu takaisin terskan päälle seksissä? Onko normaalia että esinahka ei vetäydy terskan taakse erektiossa? Kädellä saan sen kyllä helposti vedettyä taakse mutta esimerkiksi yhdynnässä ja kondomissa se rullautuu aina...
Fressis

Moikka!

Kertomasi perusteella kuulostaa siltä, että sinulla voi olla ahdas esinahka. Yleensä esinahka vähitellen löystyy ja väljenee murrosikään tultaessa tai sen aikana. Joillakin esinahka kuitenkin jää kireäksi. Tämä ei sinänsä ole vaarallista, mutta joillekin siitä voi koitua vaivaa esimerkiksi tulehdusten tai seksin aikaisen kivun muodossa.

Esinahan kireyttä voi yrittää helpottaa venyttelemällä varovasti esinahkaa terskan taakse esimerkiksi suihkun tai itsetyydytyksen yhteydessä liukastetta tai voidetta apuna käyttäen. Toisaalta kerroit, että saat jo vedettyä esinahan helposti terskan taakse, mutta seksin aikana se rullautuu takaisin terskan päälle vaikeuttaen seksin harrastamista. Viestistäsi ei ilmene, millä tavoin esinahan rullautuminen hankaloittaa seksiä ja aiheuttaako se sinulle kipua tai muuta haittaa nautinnolle. Joka tapauksessa suosittelen sinua varaamaan ajan lääkärille, joka voi arvioida tilanteen. Esinahan kireyttä voidaan hoitaa esimerkiksi reseptillä saatavalla hormonivoiteella tai esinahan korjausleikkauksella. Juuri sinun tilanteeseesi parhaiten sopivat hoitotoimenpiteet selviävät kuitenkin parhaiten keskustelussa lääkärin kanssa.

Toivottavasti vastauksesta on sinulle apua. Halutessasi voit lukea lisää esinahasta ja sen kireydestä täältä. Tsemppiä ja nautintoa talveesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?