Artikkeli
Seksi

6 x penisongelma ja ratkaisu

Terskaa kirvelee ja frenulumiin on tullut kipeä hiertymä. Pitäisikö huolestua? Asiantuntija kertoo ratkaisun kuuteen tavanomaiseen penisongelmaan.

Kysymys
Seksi
Nimimerkki: 17v poitsu
Paraneeko repeytynyt frenulum itsestään? Hei! Minulla katkesi frenulum yhdynnässä tyttöystäväni kanssa. Aikaa on kulunut tästä nyt noin 3-4viikkoa. Kun frenulum repesi, siitä vuosi runsaasti verta mutta tyrehtyi hetken...
Fressis

Hei! Kiitos kysymyksestä. Kerrot revenneestä frenulumistasi ja mietit mitä sen kanssa tulisi tehdä, koska se ei tunnu paranevan. Ensinnäkin et ole tämän ikävän tilanteen kanssa yksin. Fressiksessä vastaava tilanne on mietityttänyt muitakin nuoria.

Frenulum voi tosiaankin joskus repeytyä erektiossa yhdynnässä tai masturboidessa. Keho yleensä korjaa pienet ihovauriot itsekseen, kunhan huolehtii siitä, että vaurioitunut alue pysyy puhtaana eikä pääse tulehtumaan. Puhtaanapitoon riittää lämpimällä vedellä suihkuttelu. Toistuvat frenulumin repeytymät voivat joskus aiheuttaa frenulumin arpeutumista, jolloin frenulum voidaan tarvittaessa katkaista kokonaan pienellä kirurgisella toimenpiteellä.

Kuvauksesi perusteella sinua huolettaa se, voiko frenulum parantua, koska revennyt kohta ei pysy päivän aikana paikoillaan. Valitettavasti tähän kysymykseen on vaikea vastata ja arvioida tilannetta näin ”sähköpostin” välityksellä. Siksi suosittelenkin, että olet yhteydessä esimerkiksi omaan terveysasemaasi, jossa lääkäri voi arvioida tilanteen tarkemmin ja tarvittaessa pohtia toimenpiteen tarvetta. Voit käydä juttelemassa tilanteestasi myös kouluterveydenhoitajan kanssa.

Tsemppiä!

Oliko vastauksesta hyötyä?