Kysymys
Seksi
Mimo Minipillereiden käytön aloittaminen ja lisäehkäisyn tarve Moikka, minulta poistettiin hormonikierukka hieman kuukautisten jälkeen. Sain ohjeeksi gynekologilta, että saisin aloittaa minipillerit seuraavien kuukautisten alettua ja kondomia tulisi käyttää siihen asti. Emme...
Fressis

Moi!

Kyllä, käytä viikon ajan vielä lisäehkäisyä. Näin voit olla aivan varma siitä, että ehkäisy on luotettavaa. Viikon kuluttua voit jättää lisäehkäisyn pois ja jatkaa pelkillä pillereillä. Jos sinulla herää vielä muuta kysyttävää minipillereiden käyttöön liittyen, kannattaa lukea huolellisesti pillereiden käyttöohjeet ja olla tarvittaessa suoraan yhteydessä tahoon, josta ne on sinulle määrätty.

Mukavaa loppusyksyä!

 

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Huolestunut Minipillereiden aloitus Moi! Aloitin vähäaika sitten minipillerit, voiko yhdyntää harrastaa ns heti, kun ne on aloittanut vai pitääkö olla kondomi silti käytössä?
Fressis

Moikka!

Minipillereiden pakkausselosteessa on tarkat ohjeet siihen, miten pillereiden aloituksen kanssa tulisi toimia. Pääsääntönä on kuitenkin yleensä se, että mikäli pillerit aloitetaan kuukautisten ensimmäisenä vuotopäivänä ei lisäehkäisyä tarvita. Jos pillerit aloitetaan muuna ajankohtana, eli ns. quick start -aloituksena, tulee kondomia käyttää lisäehkäisynä yleensä noin viikon ajan. On myös hyvä muistaa, että kondomi on ainoa keino suojautua seksitaudeilta.

Varmistathan toimintaohjeet siis pillereidesi pakkausselosteesta. Mikäli sinulla herää vielä jotain kysyttävää minipillereiden käytöstä, on hyvä olla yhteydessä paikkaan, josta pillerit on sinulle määrätty.

Kivaa kevään jatkoa! 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?