Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Hemulin lada
Ikä: 13-15v
Onko tavallista, että kivesten koko tuntuu vaihtelevan? Onko tavallista jos kivesten koko tuntuu vaihtelevan? Joskus nimittäin tuntuu että ne olisi yllättävänkinn isot ja ehkä vähän napakammat ja välillä ne tuntuu jokseenkin...
Fressis

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi. Kerrot, että sinusta tuntuu, että kivestesi koko vaihtelee ja pohdit, onko se tavallista. Voisikohan tämä tunne liittyä siihen, että esimerkiksi silloin kun on kylmä, kiihottunut, tai vaikka jännittää, kivekset voivat nousta lähemmäs kehoa? Kivekset reagoivat lämpötilan vaihteluihin tällä tavoin, koska niiden täytyy pitää yllä sopivaa lämpötilaa siittiöiden tuotantoon.

Muutoin en oikein osaa arvioida sitä, millä tavalla kivesten koko voisi vaihdella. Jos niihin liittyy selvää turvotusta, ja toisesta kiveksestä tulee esimerkiksi isompi kuin toisesta, silloin täytyy hakeutua lääkäriin asian selvittämiseksi.

Kertomasi iän perusteella olet vielä myös kasvuiässä, joten on hyvin mahdollista, että kivestesi kasvu on vielä kesken, ja tämä tuntemus liittyy siihen. Yleensä kivekset saavuttavat lopullisen kokonsa noin 15-vuotiaana, jolloin niiden pituus on keskimäärin 5 senttimetriä. Terve kives tuntuu sormilla tunnustellen kuoritulta, kovaksi keitetyltä kananmunalta.

Jos haluat jutella vielä aiheesta lisää jonkun kanssa, suosittelen hakeutumaan esimerkiksi kouluterveydenhoitajan puheille. Voit jatkaa aiheesta juttelua myös Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä tai Poikien Puhelimen palveluissa. Lue lisää kiveksistä Hyvä kysymys -palvelun artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?