Sähkösavuke
Nimimerkki: Kimble
Ikä: 13-15v

Sähkötupakoinnin haitat

Yritän etsiä sähkötupakoinnista johtuvia haittoja mutten löydä järkeviä vastauksia mistään. Nykyään otsikoista on unohdettu täysin ”normaali savuke”. Se on täyttä myrkkyä, joka sisältää kaikki tarvittavat ainekset keuhkosairauksiin. Nyt veivataan sähkösavukkeesta niin kuin se olisi vielä pahempi asia. Tutkimuksia tehdään ja todetaan kättelyssä että kuolemaksi koko vehje vaikka lopuksi kaikki tutkimukset päätyvät siihen, että pitkäaikaisvaikutuksista ei osata sanoa mitään ja kaikki muukin on arvailua. Puhutaan
vain riskeistä muttei todennäköisyyksistä. Riski saa olla isokin jos todennäköisyys on nolla.

”Sähkötupakan sisältämä nikotiini on haitallista terveydelle. Se supistaa verisuonia ja on osallisena sydän- ja verisuonitautien synnyssä.”

Lopuksi kuitenkin suosittelette käyttämään nikotiinilaastareita tai purukumia…eikö pidä päästä siitä nikotiinista eroon?

”Sähkötupakka sisältää muitakin epämääräisiä aineita, kuten kasvimyrkkyjäämiä, makuaineita ja säilöntäaineita. ”

Mitä tässä tarkoitetaan epämääräisellä ja löytyykö niitä jokaisesta nesteestä? löytyykö em. asioita esim. elintarvikkeista?

Kiitos kysymyksestäsi! Olet aivan oikeassa siinä, että perinteisten savukkeiden vaaroista on tärkeä puhua: Tupakoitsijoiden keski-ikä on huomattavasti alhaisempi kuin ei tupakoitsijoiden, sillä noin joka toinen tupakoitsija kuolee johonkin tupakan aiheuttamaan sairauteen, ellei lopeta tupakointiaan.  Lisäksi kolmannes kaikista syövistä vältettäisiin, elleivät ihmiset tupakoisi.

Tupakoinnin haittoja on tutkittu lähes sata vuotta ja tieto alkaa olla hyvinkin vankkaa. Sähkösavukkeiden osalta samanlaista tietopohjaa ei ole vielä olemassa, sillä ne ovat olleet markkinoilla niin paljon vähemmän aikaa ja höyrystinlaitteet ja nesteet vaihtelevat hyvin paljon. Tieto vankistuu koko ajan, ja se tiedetään, että ne ovat myös haitallisia. Tarkkoja todennäköisyyksiä ei tosiaan ole vielä etenkään yksittäisistä laitteista tai yksittäisistä nesteistä olemassa. Nimimerkeillä popcorn keuhkot, Hämillään ja terve: ) on ollut aiemmin samantyyppisiä kysymyksiä kuin sinulla.  Ehdotamme, että luet myös heille annetut vastaukset.

Nikotiini aiheuttaa riippuvuutta, mutta on tosiaan myös itsessään terveydelle haitallista. Nikotiinikorvaustuotteita suositellaan vain väliaikaiseen käyttöön vieroitusoireiden vähentämiseksi silloin, kun ihminen pyrkii lopettamaan kaikkien nikotiinituotteiden käytön. Niiden käyttöä on tarkoitus vähentää vähitellen ja lopettaa mahdollisimman pian. Nikotiinikorvaustuotteiden nikotiinipitoisuudet ovat yleensä merkittävästi alhaisempia kuin tupakkatuotteista ja sähkösavukkeista saatavat. Tärkeää on myös se, että korvaustuotteista puuttuvat muut haitalliset aineet nikotiinia lukuun ottamatta.

Oliko vastauksesta hyötyä?