Tupakka
Nimimerkki: PoikA01097
Ikä: 13-15v

Yhden tupakka-askin polttaminen

Oon polttanu yhen tupakka askin jossa 0.8mg nikotiinia haittaako pituuskasvuun, keuhkojen ja aivojen kehitykseen ja huomaako hammaslääkäri?

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi! Tupakoinnilla ei ole riskirajaa, toisin sanoen kaikki tupakointi on haitallista. On hyvin vaikea vetää rajaa siihen, mikä määrä tupakkaa aiheuttaa pysyviä haittoja. Vaikka yhden askin polttamisesta tuskin vielä tulee pysyviä haittoja, vaarana on, että riippuvuuden vuoksi tupakointi jatkuu, jolloin terveydelliset haitatkin lisääntyvät. Tämän vuoksi tupakointi kannattaa lopettaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Hammaslääkärin kanssa voit keskustella lopettamisesta, jos kaipaat tukea tai haluat kysyä tupakoinnin vaikutuksesta suun terveyteen. Voit myös kääntyä kouluterveydenhoitajan puoleen. Maksuton Stumppi-puhelin auttaa lopettamisessa. Stumppin voi soittaa nimettömänä ja siellä voi keskustella kaikista tupakointiin ja tupakoinnin lopettamiseen liittyvistä asioista. Lisätietoa saat Stumpin nettisivuilta.

Lisätietoa tupakoinnin haitoista ja lopettamisesta saat Fressiksen tietopankista saat lisätietoa tupakoinnin haitoista ja lopettamisesta.

Meille on tullut aiemminkin kysymyksiä samasta aiheesta, voit lukea vastauksemme nimimerkeille huolestunut14vuotta2003 ja elias.

Hyvää joulukuuta!

 

 

Oliko vastauksesta hyötyä?