Seksi
Nimimerkki: apuaaa

Voinko urheilla kuukautissiteen kanssa?

Eli siis.. Mulla alkoi menkat nyt 3 päivää sitten. Oon 11vuotias ja harrastan joukkuevoimistelua.. Yksi päivä ennen kisoja nii ku kävin vessassa ja pyyhin no paperii tuli vähän jotain punaisen ja vaaleanpunaisen sekoitusta. Arvasin että noniin nyt se on menoa. Sitten oli kisapäivä ja olin ihan paniikissa siinä 6-aamulla että mitä teen. Aamulla vuoto ei sen pahempaa ollut eikä alushousuihin ollut tullut mikään päivä vielä mitään. Mutta kun Pyyhki niin paperiin tuli samaa punapinkkiä mutta ihan vähän runsaammin. Päädyin kuitenkin pikkuhousunsuojaan joka tietenkin alussa vähän auttoi, mutta kun olet yli 10h kisoissa ja voimistelet minkä kerkeät niin se ei kauaa pysynyt. Tällä kertaa alushousuihin oli tullut reilumminkin mutta se ei tullut läpi pukuun. Onneksi! Ja nyt 3 päivä, pyyhkiessä veri ihan punaista mutta ei silleen runsaasti tule esim siteeseen vaan niinku vähän. Sitä vaan mietin että loppuisiko menkat jo huomenna koska tiistaina treenit.. pelottaa siinä vaan se että jos meen treeneihin siteen kanssa ja se luiskahtaa esim pois tai jotain muuta. Lauantaina taas kisat että.. Mutta veikkaan että ne siihen mennessä on lähtenyt. Mut kysymys oli nyt se, että voinko viikossa 4 kertaa 2h +kisat nii treenata pelkän siteen kanssa? Koska tamppoonia en uskalla vielä käyttää!

Moi!

Kerrot viestissäsi huolestasi, joka koskee joukkuevoimistelussa treenaamista ja kisaamista kuukautisten aikana. Voit oikein hyvin käyttää kuukautissidettä, jos se tuntuu sinusta parhaalta vaihtoehdolta. Suosittelen käyttämään nimenomaan kuukautissiteitä pikkuhousunsuojien sijaan ainakin runsaimpina vuotopäivinä. Niissä on parempi imukyky, jolloin verta ei tule niin helposti yli. Lisäksi kannattaa muistaa vaihtaa kuukautisside uuteen vähintään 4–8 tunnin välein vuodon määrästä riippuen sekä pestä alapää siteen vaihdon yhteydessä.

Kuukautissiteet pysyvät melko hyvin paikoillaan liimapintansa ansiosta. Mikäli haluat varmistua siteen pysymisestä paikoillaan, voit kokeilla käyttää siivekkeellisiä kuukautissiteitä. Niissä on siteen sivuilla “siivet”, jotka käännetään alushousujen haaraosan ympärille, mikä pitää suojan paremmin paikoillaan. Kaikesta huolimatta joskus voi käydä vahinkoja, joissa side luiskahtaakin pois paikoiltaan tai alushousuihin tai voimisteluasuun ilmestyy veritahra. On kuitenkin hyvä muistaa, että se ei ole maailmanloppu tai edes noloa. Kuukautiset ovat täysin luonnollinen asia, eikä niissä ole mitään hävettävää. Näin voi käydä kenelle tahansa ja on käynytkin lukemattomia kertoja.

Kuukautissiteiden haittapuolena on, että ne saattavat hangata treenin aikana. Siksi on hyvä tietää myös muista vaihtoehdoista. Mainitsitkin jo tamponin, jota monet treenaajat suosivat. On kuitenkin ymmärrettävää, että tamponin käyttö ja etenkin laitto jännittää, eikä niitä ole missään nimessä pakko käyttää. Mikäli haluat jossain vaiheessa kokeilla tamponia, kannattaa sen käyttö aloittaa pienimmästä koosta ja harjoitella rauhassa sen asettamista emättimeen. Lisäksi nykyään on olemassa kuukautisalushousuja, jotka voisivat olla mukava vaihtoehto. Ne myös pysyvät hyvin päällä. Kuukautisalushousuista voit lukea lisää täältä. Hyvä Kysymys –sivuston artikkelissa puolestaan esitellään muita kuukautissuojia.

Onko sinulla turvallista ja luotettavaa aikuista, jonka kanssa voit keskustella kuukautisista ja kuukautissuojista? Voiko esimerkiksi äitisi neuvoa ja tukea sinua? Kuukautisten aikana treenaamisesta voisi olla hyvä myös keskustella valmentajasi kanssa. Asia on varmasti tullut hänelle vastaan uran aikana useita kertoja, joten myös häneltä voi saada hyviä vinkkejä.

Toivottavasti tästä vastauksesta on sinulle apua 🙂

Oliko vastauksesta hyötyä?