Seksi
Nimimerkki: Epätietoinen

Voinko olla raskaana?

Hei, annoin miehelle suuseksiä, jonka aikana hän myös omalla kädellään ”auttoi” tyydyttämällä itseään. Hän ei kuitenkaan saanut siemensyöksyä. Hetki sen jälkeen hän epähuomiossa laittoi saman käden sormen sisääni, mutta ei kovinkaan syvälle kun tajusi tilanteen ja otti sormen pois. Kaikki tämä tapahtui ovulaationi aikaan. Onko siis mahdollista tulla raskaaksi niin että sormen välityksellä touhutippoja olisi joutunut emättimeen, vaikka hän ei sitä kovin syvälle laittanutkaan?

Entäs jos miehen omaa siemennestettä jotenki päätyy hänen suuhunsa, ja sen jälkeen hän antaa minulle suuseksiä? Voiko siitä tulla raskaaksi? Entäs sitten niin että jos istuu alastomana jäykistyneen peniksen päällä, ja peniksen pää osuu emättimeen, mutta ei kuitenkaan mene sisään?

Hei nimimerkki Epätietoinen!

Kiitos viestistäsi, jossa kuvaat erilaisia seksitilanteita ja mietit mahdollisuutta tulla niistä raskaaksi. Hyvä, että selvität mieltä askarruttavia asioita.

Ihan aluksi haluan ehdottaa, että miettisit jatkoon jonkin ehkäisymenetelmän käyttöönottoa, niin säästyt monelta mietinnältä jatkossa. Etenkin, jos raskaus ei ole toivottu asia. Kyseeseen voisi tulla joko kondomi tai jokin pitkäaikainen ehkäisymenetelmä. Voit lukea lisää sopivan ehkäisymenetelmän valinnasta Väestöliiton artikkelista: Miten valita itselleen sopiva raskauden ehkäisymenetelmä? | Hyväkysymys.fi (hyvakysymys.fi)

Raskaus voi alkaa tuoreen siemennesteen päätyessä tavalla tai toisella emättimeen. Tavallisimmin raskaus alkaa penis-emätinyhdynnästä, jossa ei käytetä raskaudenehkäisymenetelmää. Kuitenkin periaatteessa tuoretta siemennestettä voi päästä emättimeen myös esimerkiksi sormien kautta, mutta käytännössä se ei ole kovin yleinen raskaaksi tulemisen tapa, sillä siittiöt eivät pysy kauaa toimintakykyisenä kehon lämmön ja olosuhteiden ulkopuolella.

Edellä mainitut asian huomioonottaen, kertomissasi tilanteissa raskauden alkaminen voisi olla mahdollista, mutta todennäköisyys on sitten toinen asia. Kuitenkin aina raskauden mahdollisuuden mietityttäessä, kannattaa selvittää asia tekemällä raskaustesti. Se kertoo parhaiten siitä, onko raskaana, vai ei. Voit lukea lisää raskaustestin tekemisestä Väestöliiton artikkelista: Miten raskaustesti tehdään? | Hyväkysymys.fi (hyvakysymys.fi)

Raskauden lisäksi suojaamattomassa seksissä on usein mahdollista myös seksitautien tarttuminen. Kondomi on ainoa ehkäisyväline, joka antaa suojaa myös seksitaudeilta. Jos epäilee seksitaudin mahdollisuutta, kannattaa käydä seksitautitesteissä.

Toivottavasti vastauksesta on sinulle apua. Jos haluat keskustella aiheesta tarkemmin, se onnistuu esimerkiksi Väestöliiton Seksuaalineuvontachatissa.

Oikein mukavaa marraskuun alkua sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?