Seksi
Nimimerkki: jokutyttö

Voiko yhdynnästä, jossa ei käytetty ehkäisyä, tulla raskaaksi?

Oon siis pannu mun poikaystävän kaa lähiaikoin iha paljaal ja tällee, mut siis voiks 13-vuotias tulla siit raskaaks??

Hei jokutyttö,

Kiitos viestistäsi ja hyvä, kun otit yhteyttä mieltä askarruttavassa asiassa!

Kerrot viestissä, että olet  ”pannut poikaystävän kanssa lähiaikoina paljaalla”. Ymmärrän tämän niin, että olette olleet yhdynnässä ilman, että olette käyttäneet ehkäisyä. Jos siemennestettä päätyy emättimeen esim. yhdyntäseksissä, jossa ei käytetä ehkäisyä, raskauden alkaminen on mahdollista. Ainoastaan käytetty ehkäisymenetelmä suojaa tehokkaasti raskaudelta ja seksitaudeilta. Voit lukea lisää raskauden alkamisesta Väestöliiton artikkelista ”Miten raskaus alkaa?”.

Jotta saat selville, oletko tullut raskaaksi, suosittelen sinua tekemään raskaustestin. Sen voi tehdä kotioloissa kaupasta tai apteekista ostetulla testillä kun kuukautiset ovat myöhässä. Raskaustesti kertoo luotettavasti sen, onko raskaana, kun sen tekee kolmen viikon kuluttua siitä, kun on ollut suojaamatonta yhdyntää. Ohjeita kannattaa seurata ja noudattaa tarkasti oikean tuloksen saamiseksi. Voit hakeutua raskaustestiin myös kouluterveydenhoitajalle tai terveysasemalle. Voit lukea tarkempia ohjeita raskaustestin tekemiseen Väestöliiton artikkelista ”Miten raskaustesti tehdään”. Jos voisit ottaa asian puheeksi huoltajasi kanssa, ehkä hän voisi auttaa sinua myös asian selvittämisessä?

Raskaustestiin hakeutuminen terveyspalveluihin olisi itse asiassa hyvä vaihtoehto senkin vuoksi, että voisit ottaa samalla puheeksi ehkäisymenetelmän hankkimisen. Voit lukea lisää ehkäisystä artikkelista Mitä ehkäisystä pitäisi tietää? Suojaamattomassa seksissä on myös seksitautien tarttumisen mahdollisuus, joten hakeutuessasi terveydenhuollon ammattilaisen luokse, tämäkin asia voidaan tarvittaessa poissulkea. Voit lukea tarkemmin seksitautien tarttumisesta Väestöliiton artikkelista Miten seksitaudit tarttuu?

Jos sinulla on tästä lisää kysyttävää, tai haluaisit jutella näistä asioista vielä jonkun kanssa, suosittelen sinua ottamaan yhteyttä Väestöliiton seksuaalineuvontachatiin. Siellä voit puhua asiasta nimettömästi Väestöliiton työntekijän kanssa. Oman paikkakunnan terveyspalveluista voit löytää lisätietoja asuinpaikkakuntasi verkkosivuilta tai soittamalla terveysasemalle.

Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua. Hyvää jatkoa sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?