NuuskaSähkösavukeTupakka
Nimimerkki: Pohtija28
Ikä: 13-15v

Voiko tulevaisuudessa selvitä, että sähkötupakka on vaarallisempi kuin tupakka tai nuuska?

Voiko olla että tulevaisuudessa selviää, että sähkötupakka, nikotiiniton ja nikotiinillinen, on vaarallisempia kuin oikea tupakka ja nuuska? En käytä mitään kyseistä mutta kysyn vaan mielenkiinnosta.

Kiitos kysymyksestäsi! On aivan totta, että meillä ei ole vielä riittävästi tietoa sähkötupakan vaikutuksesta terveyteen. Erityisesti pitkäaikaisen käytön vaikutuksesta tieto puuttuu. Monet terveyshaitat kehittyvät vasta vuosien tai vuosikymmenien aikana.  Sähkötupakan terveysvaikutuksista tiedetään erittäin vähän verrattuna siihen, miten paljon tupakkatuotteiden haitoista tiedetään.

Tupakka on terveydelle todella haitallinen tuote, johon verrattuna melkein mikä tahansa näyttää vähemmän vaaralliselta. Ei olekaan järkevää verrata sähkötupakan vaarallisuutta tupakkaan, vaan siihen, ettei käytä mitään tupakka- tai nikotiinituotteita. Sähkösavukkeista on löydetty terveydelle haitallisia ainesosia ja niillä on todettu olevan terveydelle haitallisia vaikutuksia, muun muassa keuhkosolujen puolustuskykyyn. On selvää, että kun keuhkoihin hengitetään suuria määriä haitallisia kaasuja, keuhkojen solujen toiminta häiriintyy.

On vaikea arvioida, millaista tietoa sähkösavukkeista meillä on tulevaisuudessa. Joka tapauksessa kannattaa välttää kaikkien näiden tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttöä, kuten olet viisasti tehnytkin.

Lisätietoa sähkösavukkeista ja tupakkatuotteista löydät täältä:

Mitä haittaa sähkösavukkeen nikotiini aiheuttaa -podcast
Testaa tietosi sähkötupakasta -testi
Totta vai tarua: 8 väitettä sähkötupakasta ja vesipiipusta
Fressiksen tietopankki

Hyvää syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?