Ruoka
Nimimerkki: huh?

Voiko terveydenhoitaja kommentoida laihtumistani?

Oon 13v tänä vuonna 14 tyttö ja laihduin viime vuoden aikana 22kg (oon ollut ylipainoinen ja oon vieläkin) voiko terkkari sanoa siitä mitään? En oo pitäny itseäni ns. nälässä vaan syönyt ja liikkunut enemmän.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Valitettavasti minun on vaikea ottaa tarkemmin kantaa tilanteeseesi. Terveydenhoitajan tehtävänä on tukea sinun hyvinvointiasi ja seurata kehityksen etenemistä. Voi siis hyvin olla, että terveydenhoitaja ottaa asian puheeksi, jos painossa on tapahtunut paljon muutosta edelliseen käyntiin nähden. Tästä ei kuitenkaan tarvitse olla mitenkään huolissaan, vaan voitte yhdessä terveydenhoitajan kanssa keskustellen käydä läpi tilannettasi.

Nuoruus on aikaa, jolloin myös painon ja pituuden suhteen tapahtuu paljon muutoksia. On tärkeä muistaa, että laihdutuskuurit tai muut vastaavat eivät ole suositeltavia kasvuiässä oleville nuorille. Tärkeämpää on panostaa terveellisiin ja säännöllisiin elintapoihin; liikkua säännöllisesti, syödä monipuolisesti ja huolehtia myös riittävästä levosta. Viestisi perusteella oletkin ilmeisesti näin tehnytkin 😊

Vaikuttaa siltä, että painoon liittyvät asiat kuitenkin mietityttävät sinua kovasti. Voit siis rohkeasti itsekin ottaa asian puheeksi terveydenhoitajan kanssa. Häneltä saat varmasti tarvittaessa neuvoja ja tukea tilanteeseesi.

Tsemppiä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?