NikotiinituotteetNuuska
Nimimerkki: Nuuskakysymys

Voiko seksitauti tarttua käytetystä nuuskapussista

Hei, voiko tuntemattoman käytetystä nuuskapussista tulla tauteja tai jopa sukupuolitauteja (HIV, Klamydia, Gonorrea jne)? Pitäiskö mennä testauttaa vai ovatko huolet turhia? On jo kulunut pari viikkoa tapahtumasta eikä mitään oireita ole vielä tullut mutta huolestunut ajatus kytee jatkuvasti päässä.

Hei,

Seksitaudit ja muut bakteerit ja virukset voivat tarttuvat tosiaan limakalvokontaktin kautta. Nämä taudin aiheuttajat voivat siirtyä yhteisesti käytetyn esineen, esimerkiksi ruokailuvälineen kautta suusta suuhun. On haastavaa nyt päätellä, kuinka suuri riski jonkin seksitaudin tarttumiselle on tilanteessa, jossa toinen henkilö käyttää toisen henkilön suussa ollutta nuuskapussia. Se on teoriassa kuitenkin mahdollista, sillä muutkin bakteerit ja virukset siinä vaihtuvat henkilöltä toiselle nuuskapussin mukana. Jos asia sinua kovasti mietityttää, kannattaa siis mennä seksitautitesteihin. Seksitaudit ovat usein oireettomia, ja siksi testeissä kannattaa käydä aina, jos epäilee tartuntaa.

Toisen suussa olleen nuuskan käyttäminen ei kuulu hyvään suuhygieniaan. Ethän käytä toisen hammasharjaakaan samasta syystä. Nuuskaaminen on muutenkin haitallista, joten kannattaa pohtia sitä, miksi ylipäätään käytät nuuskaa. Nuuskan terveyshaitoista voi lukea lisää Fressiksen tietopankistaFressiksen nuuska-aiheisista artikkeleista ja Ilman syöpää -sivustolta.

Kannattaa siis lopettaa nuuskan käyttö, pystyt siihen kyllä! Lue lisää myös lopettamisesta.

Oliko vastauksesta hyötyä?