Seksi
Nimimerkki: moi
Ikä: 16-18v

Voiko raskauden mahdollisuuden poissulkea tekemällä raskaustestin 3 viikkoa seksin harrastamisesta?

voiko raskauden mahdollisuuden poissulkea kun testin tekee 3viikkoa seksin harrastamisesta?

Moi ja kiitos viestistäsi!

Raskaustestin pitäisi antaa luotettava tulos, kun se ajoitetaan oikein. Jos kuukautiset ovat epäsäännölliset tai niiden edellisestä ajankohdasta ei ole tietoa, raskaustesti tulisi tehdä mainitsemasi 3 viikkoa seksin jälkeen. Muussa tapauksessa raskaustestin voi tehdä heti, kun kuukautiset ovat myöhässä.

Raskaustesti mittaa kehossa olevan raskaushormonin määrää, jota erittyy kehossa ainoastaan raskauden alettua. Testi havaitsee sen yleensä jo heti siinä vaiheessa, kun kuukautiset ovat myöhässä. Kuitenkin viimeistään kolme viikkoa raskauden alkamisen jälkeen hormonia erittyy verenkiertoon jo niin paljon, että sen voi todeta virtsanäytteestä tehtävällä raskaustestillä. Tällöin on siis mahdollista yleensä myös sulkea pois raskauden mahdollisuus.

Joskus voi käydä niin, että raskaustesti näyttää negatiivista, mutta kuukautisia ei kuitenkaan kuulu. Tällöin kannattaa tehdä uusi testi viikon kuluttua. Jos testi on jälleen negatiivinen, mutta kuukautiset eivät edelleenkään ala, kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi omaan terveysasemaan.

Oliko vastauksesta hyötyä?