Seksi
Nimimerkki: tyttö
Ikä: 9-12v

Voiko raskaaksi tulla, jos harrastaa seksiä vaatteet päällä saman sukupuolen kanssa?

moi! mietin tässä voiko raskaaksi tulla jos harrastaa seksiä vaatteet päällä ja saman sukupuolen kanssa yhdessä leikissä? Minua huolettaa se enkä halua vauvaa vielä tämän ikäisenä olen siis 12 vuotias tyttö mutta täytän kohta 13? Voitteko pliis auttaa mua ja kertoo voiko siis tossa tulla raskaaks ja ps mun menkat ei ole vielä ollenkaan alkaneet ja mulla on ollut pahoinvointia ja onko sekin normaalia jos tuntee mahassa sydämmenlyöntejä jotka tuntuvat keuhkoihin asti? Kertokaa olen ihan paniikissa

Moikka nimimerkki tyttö!

Sinulla ei ole syytä huoleen, kuvaamassasi tilanteessa ei ole raskauden mahdollisuutta. Raskaus alkaa tavallisimmin penis-emätinyhdynnässä, jossa ei käytetä mitään ehkäisymenetelmää. Raskaaksi ei siis voi tulla esimerkiksi kahden tytön välisestä seksistä. Lisää raskauden alkamisesta voit lukea täältä ja ehkäisystä täältä.

Kerroit viestissäsi myös, että kuukautisesi eivät ole vielä alkaneet. Kuukautisten alkaminen on tärkeä osa murrosiän kehitystä ja merkki siitä, että tyttökehosta on tullut sukukypsä. Se tarkoittaa sitä, että on kehollisesti valmis lisääntymään. Tavallisesti kuukautiset alkavat 10–16-vuotiaana. Kuukautisten alkamiseen ei pysty itse mitenkään vaikuttamaan, eli voit ihan rauhassa odotella kuukautisten alkamista. Väestöliiton Hyvä Kysymys -palvelusta löydät lisätietoa kuukautisista.

Viestistäsi kävi ilmi, että sinulla on ollut esimerkiksi pahoinvointia. Joskus, kun oikein kovasti jännittää jotakin asiaa tai jokin asia huolettaa, voi se myös aiheuttaa erilaisia oireita kuten pahoinvointia ja sydämentykytyksiä. Tällaisessa tilanteessa oloa voi rauhoittaa, jos pystyy jakamaan itseään huolettavan asian esimerkiksi jonkun läheisen aikuisen kanssa. Voisitko ehkä jutella vielä sinua mietityttävistä asioista jollekin läheiselle? Jos juttelu läheisen kanssa tuntuu hankalalta, voit myös jutella asiasta nimettömästi nuorille tarkoitetussa chatissa.

Hyvinvointiin ja terveyteen liittyvistä asioista voi hyvin käydä juttelemassa myös esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa. Suosittelen keskustelemaan terveydenhoitajan kanssa myös, jos pahoinvointisi ei tunnu helpottavan.

Mukavaa kevättä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?