NikotiinituotteetTupakka
Nimimerkki: Juu

Voiko paperin polttamisesta tulla syöpä?

Poltettiin kaverin kaa paperia 3kertaa ja pelottaa että tulee joku syöpä?

Moikka! Hyvä että kysyt mieltäsi askarruttavaa asiaa.

Kerrot polttaneesi kaverisi kanssa kolme kertaa paperia ja sinua pelottaa, voiko tästä tulla sinulle syöpä. Tämä onkin aihe, joka mietityttää useita nuoria Fressiksessä. Siitä ovat kysyneet mm. nimimerkit Paperitupakka ja Poika 12v.

Palamisessa syntyvän savun hengittäminen ei ole koskaan suositeltavaa, riippumatta siitä mitä polttaa. Se ärsyttää hengityselimiä ja voi aiheuttaa päänsärkyä ja muuta huonovointisuutta. Se on siis terveydelle haitallista, eikä sitä siksi kannata tehdä.

Syövästä sinun ei kuitenkaan tarvitse olla huolissasi. Syöpä on sairaus, jonka syntyyn vaikuttavat aina useat tekijät. Todennäköisyys sairastua syöpään riippuu mm. iästä, elintavoista, elinympäristöstä, perimästä ja sattumasta. Syövät ovat harvinaisia sinun ikäiselläsi nuorella. Terveellisillä elintavoilla, kuten sillä että et käytä tupakkaa, nuuskaa etkä sähkösavukkeita, etkä hengitä muitakaan savuja/höyryjä, voit kuitenkin ehkäistä sitä, että sinulle kehittyisi syöpä myöhemmin elämässäsi.

Tärkeintä on siis se, että pysytte kaverisi kanssa jatkossa erossa näistä tuotteista, ettekä polta myöskään paperia. Muistathan myös sen, että on fiksua tehdä omat valinnat tällaisten asioiden suhteen, eikä suostua tekemään jotain terveydelle haitallista esimerkiksi siksi, että kaveri siihen kannustaa tai painostaa.

Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?