NikotiinituotteetNuuska
Nimimerkki: Kysyjä

Voiko nuuskaaminen aiheuttaa seksuaalista haluttomuutta?

Hei! Minusta tuntuu, että poikaystäväni seksuaaliset halut ovat hävinneet melkein kokonaan nuuskan käytön aloittamisen jälkeen. Voiko näillä olla jokin yhteys toisiinsa? Erektiohäiriöitä ei ole, mutta voiko nuuskan käyttäminen aiheuttaa haluttomuutta?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Nuuska sisältää runsaasti nikotiinia. Nikotiini aiheuttaa monenlaista haittaa terveydelle ja hyvinvoinnille. Fressiksen tietopankista löydät kootusti tietoa nikotiinin haitoista.

Yksi haitta voi olla juuri mainitsemasi erektiohäiriöt. Nikotiinin käytön yhteydestä seksuaaliseen haluttomuuteen ei ole olemassa aivan yksiselitteistä tietoa. Joissain tutkimuksissa on todettu, että nikotiini voi laskea testosteronitasoja ja nostaa prolaktiinihormonin määrää, mikä voi aiheuttaa seksuaalista haluttomuutta. Eli voi olla mahdollista, että nuuskan käytöllä voi ainakin osittain olla vaikutusta seksuaalisen haluttomuuden ilmenemiseen. Siihen voivat vaikuttaa kuitenkin monet muutkin asiat, ja siksi teidän olisi tärkeää jutella aiheesta yhdessä poikaystäväsi kanssa. Teidän on hyvä jutella muun muassa siitä, kokeeko hän asian samalla tavalla kuin sinä.

Joka tapauksessa me täällä Fressiksessä haluamme kannustaa nuuskattomuuteen, jotta nuuskan käytön haittavaikutuksilta voisi kokonaan välttyä. Lopettaminen on sitä helpompaa mitä aikaisemmassa vaiheessa sen tekee. Tukea lopettamiseen saa Fressiksestä.

Aurinkoista helmikuuta!

Oliko vastauksesta hyötyä?