Seksi
Nimimerkki: Moi

Voiko keskeytetystä yhdynnästä tulla raskaaksi?

Meillä kävi poikaystävän kanssa vahinko, hän oli jo laukeamassa ja juuri kerettiin lopettamaan. Mutta nyt pelkäämme että vähän saattoi jo tulla sisään, oikeasti vähän.. Myös ovulaationi piti olla seuraavana päivänä, epäilen että oli paripäivää myöhemmin. Nyt en tiedä mitä teen kun tämä asia vaivaa ja ei se näkyisi vielä testissäkään ja jos olenkin raskaana niin en todellakaan voi kertoa muille kuin poikaystävälleni. Tuntuu epätodennäköiseltä että olisin raskaana, mutta pelkäään!! Poikkis kyllä sanoi että hän ei usko että kerkesi..

Moikka!

Jos oikein ymmärsin tilanteesi, harrastitte poikaystäväsi kanssa seksiä ilman kondomia tai muutakaan ehkäisyä ja nyt mietit voitko olla raskaana. Hyvä että laitoit meille viestiä, koska asia selvästi huolettaa sinua kovasti.

Kysymyksestäsi ei käy ilmi, onko sinulla käytössä jotain hormonaalista ehkäisymenetelmää. Jos penis-emätinyhdynnässä ei ole käytetty kondomia tai oikeaoppisesti jotain hormonaalista ehkäisymenetelmää, on raskaaksi tulemisen mahdollisuus olemassa. Keskeytetty yhdyntä ei ole tapa ehkäistä raskautta, koska emättimeen voi hyvin kulkeutua hedelmöityskykyisiä siittiöitä jo ennen peniksen laukeamista peniksen esiliukasteesta, eli nk. touhutipoista. Tavallisesti raskaus alkaa penis-emätinyhdynnästä, jossa ei käytetä raskaudenehkäisymenetelmää ja toimintakykyisiä siittiöitä pääsee tavalla tai toisella emättimeen.

Raskaustestin voi tehdä heti, kun kuukautiset ovat myöhässä. Jos kuukautiset ovat epäsäännölliset tai jos niiden edellisestä ajankohdasta ei ole tietoa, raskaustesti tulee tehdä kolme viikkoa suojaamattoman yhdynnän jälkeen, jolloin sen tulos on luotettava. Lue lisää raskaustestin tekemisestä täältä.

Neuvoisin sinua tässä tilanteessa ottamaan jälkiehkäisytabletin, joita saa apteekista. Jälkiehkäisyvalmisteita on kahdenlaisia: toinen valmiste tulee ottaa viimeistään 72 tuntia yhdynnästä parhaan vaikutuksen saamiseksi ja toisen valmisteen voi käyttää vielä 120 tunnin (viiden päivän) kuluttua yhdynnästä. Lue lisää jälkiehkäisystä ja sen hankkimisesta täältä.

Jälkiehkäisyä ei ole tarkoitettu käytettäväksi ensisijaisena ehkäisymenetelmänä, kuten ei keskeytettyä yhdyntääkään. Suosittelen vahvasti ottamaan yhteyttä esimerkiksi kouluterveydenhoitajaan, jotta voit keskustella sinulle ja teidän käyttöönne sopivista ehkäisyvaihtoehdoista. Ehkäisystä huolehtimisen myötä voitte nauttia seksistä murehtimatta raskaaksi tulemista tai seksitaudin saamista. Kondomi on ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa myös seksitaudeilta.

Aurinkoista talven jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?