Seksi
Nimimerkki: Hanna

Voiko itsetyydytyksestä tulla raskaaksi?

Moi olen 15v tyttö ja pelottaa että oon raskaana. Mun menkat on myöhässä yli 2viikkoa ja en oo ikinä harrastanu seksii mutta oon itsetyydyttäny ja nyt pelottaa et oisin raskaana. Eli voiko itsetyydyttämisestä tulla raskaaksi? Mun menkat ei oo ikin ollu myöhäs noin kauan.

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi. Hyvä että laitoit meille viestiä ja kysyit sinua askarruttavasta asiasta.

Ei hätää, itsetyydytyksestä ei ole mahdollista tulla raskaaksi. Raskaaksi tuleminen vaatii aina toimintakykyisten siittiöiden kulkeutumista emättimeen. Voit lukea lisää raskauden alkamisesta Väestöliiton artikkelista.

Kerrot viestissäsi että kuukautisesi ovat yli kaksi viikkoa myöhässä, ja se huolettaa sinua. On täysin tavallista, että kuukautiset eivät tule ajallaan. Vaikka kuukautiset olisivat tulleet jo säännöllisesti, voi niiden tuleminen silti jokin kerta viivästyä. Kuukautisvuotojen välillä voi olla pidempiä aikoja parin vuoden ajan kuukautisten alkamisesta. Joillakin epäsäännölliset kuukautiset jatkuvat tätäkin pidempään.

Kuukautiskierto on herkkä häiriintymään ja kuukautiset voivat olla myöhässä esimerkiksi stressin, sairastelun, kuormittavan liikunnan tai painonvaihtelun vuoksi. On myös mahdollista, ettei epäsäännöllisen kierron taustalla ole mitään hoidettavaa syytä ja seuraavia menkkoja täytyy vain odottaa.

Voit siis odotella seuraavia kuukautisia rauhassa ja jos niitä ei ala kuulua useampaan kuukauteen, voit mennä juttelemaan asiasta esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa.

Voit halutessasi lukea täältä vielä Fressiksen vastauksia muihin samanlaisiin kysymyksiin kuukautisista.

Oliko vastauksesta hyötyä?